Kipa'dan son dakika açıklaması

Tesco Kipa, Tesco Overseas ile Migros arasında herhangi bir resmi görüşme olmadığını fakat gizli görüşmeler yürütüldüğünü açıkladı. Gizli görüşmelerde tarafların anlaşamadığı belirtildi. Migros ise yaptığı açıklamada Tesco Kipa için gizli görüşmelerin olduğunu doğruladı. Fakat henüz kesinleşen bir durum olmadığını belirtti.

Kipa'dan son dakika açıklaması

Tesco Kipa, Anadolu Grubu bünyesinde bulunan Migros ile Tesco Overseas arasında resmi bir görüşme olmadığını açıkladı. TESCO ile Migros arasında gizli birkaç görüşmenin olduğu ancak anlaşmanın sağlanamadığını belirtti. Şirketin KAP’a yaptığı açıklamada şöyle denildi:

“Ana hissedarımız tarafından iletilen bilgiye göre Anadolu Grubu ile Tesco Overseas Investment Limited arasında herhangi bir görüşme olmamıştır. Diğer yandan Tesco Overseas Investment Limited ile Migros Ticaret A.Ş. arasında gizli nitelikte görüşmeler yürütüldüğü ancak tarafların temel unsurlarda bir mutabakata varamamış olduğu bildirilmiştir. Şirketimiz hissedarlarının yatırım kararlarını etkileyecek gelişmelerin ortaya çıkması halinde, Sermaye Piyasası Kurulu nezdindeki kamuyu aydınlatma ilkeleri çerçevesinde gerekli açıklamalar yapılacaktır. ”


DAKİKALAR SONRA MİGROS DA AÇIKLAMA YAPTI

Migros ise Tesco Kipa’dan dakikalar sonra yaptığı açıklamada Tesco ile Kipa için gizli görüşmelerin sürdüğünü ifade etti. Şirket şu açıklamayı yaptı:

Şirketimizin uzun vadeli büyüme stratejileri doğrultusunda, Şirketimiz ile Tesco Overseas Investments Limited arasında Tesco Kipa’nın pay devrine ilişkin gizli nitelikte görüşmeler sürdürülmektedir. Ancak, taraflar arasındaki müzakereler devam ettiğinden müzakerelere ilişkin yapılacak herhangi bir açıklamanın, anlaşmayı olumsuz etkilememesi ve yatırımcıların yanıltılmasına yol açmaması değerlendirildiğinden Şirketimiz Yönetim Kurulu kararı gereğince ilgili açıklamanın ertelenmesine karar verilmiştir. Bu kapsamda, şu aşamada kamuoyuna duyuru yapılmasını gerektirecek kesinleşen bir gelişme olmamıştır.



KAYNAK: SÖZCÜ
<< Önceki Haber Kipa'dan son dakika açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER