KİPTAŞ'ın müdür yardımcıları da köşelik olmuş

KİPTAŞ’ın genel müdürü gibi yardımcıları da emlak zengini. 4 bin 500 TL maaşla milyonlarca liralık evlere sahip oldular.

KİPTAŞ'ın müdür yardımcıları da köşelik olmuş

KİPTAŞ’a genel müdür olarak atandığında 4.5 dönümlük tarlası olan İsmet Yıldırım’ın mal varlığı kamuoyunda tartışmalara neden oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım’ın mal varlığındaki dudak uçuklatan artışla birlikte genel müdür yardımcılarının da milyon dolarlık daire ve dükkân sahibi oldukları ortaya çıktı.

Cumhuriyet’in haberine göre, KİPTAŞ genel müdürü gibi yardımcıları da emlak zengini olduğu ortaya çıktı. 4 bin 500 TL maaşla çalışmalarına rağmen  milyonlarca liralık evlere sahip oldukları belirlendi.

Genel Müdür İsmet Yıldırım’dan sonra genel müdür yardımcıları Süleyman Genç, Tuncay Çolak ve Cengiz Erdem ile kurumun Hukuk Müşaviri Mahmut Savaş, hizmet verdikleri KİPTAŞ’ın lüks konutlarından topladılar ve 4500 liralık maaşlarıyla milyon dolarlık daire ve dükkân sahibi oldular.

Cengiz Erdem’in eşi Arzu Erdem, KİPTAŞ’ın kentel dönüşüm kapsamında Zeytinburnu Veli Efendi’de Koç Holding’le kat karşılığı yaptığı The İstanbul Veliefendi Konutları’ndan büyük bir daire aldı. Dört oda bir salon olan dairenin bugünkü değeri 2 milyon TL. 23.03.2007 tarihli planlarda ağaçlandırılacak alan olarak ayrılan arsa 17 Ağustos 2008’de kentsel dönüşüm adı altında plan tadili yapılarak yapılaşmaya açıldı. The İstanbul Veliefendi Konutları’nın yapımına başlandığında KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım projeyi, “Bu kentel dönüşüm çalışması zenginden alıp fakire verme projesidir. Biz bir anlamda çağdaş Robin Hood’luk yapıyoruz” sözleriyle anlatmıştı. Ancak nedense en küçüğü 500 bin TL’den satılan The İstanbul Veliefendi konutlarında fakirlerden mülk edinen yok. En büyük dairelerden birini ise KİPTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Erdem almış durumda. Erdem, eşi dışında babasının üzerine de yine KİPTAŞ’ın yaptığı Başakşehir İkitelli 2. Etap konutlarında bir dükkân almış. KİPTAŞ’ın Topkapı’da yaptığı Merkez Evleri’nde ise iki akrabasının üzerine iki daire görünüyor. Halime ve Hasan Suat Erdem’in Cengiz Erdem’in yakın akrabaları olduğu belirtiliyor.

Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Genç’in Başakşehir 4. Etap 2. Kısım’da bir daire, bir dükkân Başakşehir 5. Etap 1. Kısım’da 1.5 milyon değerinde 193 metrekare bir daire, Metrokent’te bir daire, Topkapı Merkez Evleri’nde bir akıllı daire, Hadımköy 2. Etap’ta bir dükkân sahibi olmuş. Diğer genel müdür yardımcılarından Tuncay Çolak da İkitelli 2 ve 5. Etap’tan birer daire, Viaport Venezia Evleri’nden de bir daire olmak üzere üç daire almış.

İHH’nin kurucularından KİPTAŞ’ın hukuk danışmanı da boş durmamış. O da KİPTAŞ’ın ortak olduğu Viaport’dan üç daire, Başakşehir 4. Etap’tan 1 villa, Kâğıthane Teras Evler’den bir daire sahiplenmiş. Mahmut Savaş, önceki yıla kadar KİPTAŞ’a hukuk müşavirliği yaparken 16 Ocak 2014’te KİPTAŞ’ın açtığı “Hukuk İşleri” konulu hizmet alımı ihalesini 21 Şubat 2014’te 146 bin TL’ye Aksu-Savaş-Çalışkan Avukatlık ortaklığı kazandı. Davet usulü yapılan ihaleye tek firma olarak katılan Savaş’ın ortak olduğu hukuk bürosu teklif verdi. Firmanın ortakları eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun oğlu Murat Aksu, Av. Mahmut Savaş ve Av. Zeki Çalışkan’dan oluşuyor. Mahmut Savaş’ın üç daire aldığı Viaport Venezia evleri yatırım değeri açısından Türkiye’nin ilk beş projesinden biri olarak tanıtılıyor. Viaport Venezia KİPTAŞ ile hasılat paylaşımı modeli ile Via Properties ve Gürsoy yatırım ortaklığı tarafından inşa ediliyor.

İSMET YILDIRIM (KİPTAŞ Genel Müdürü)

Katlanan servet

- Dolayoba’da daire.

- Dolayoba’da 2 dükkan ve 2 daire.

- Durusu Deli Yunus Çiftliği’nde 10 dönümlük çiftlik evi.

- Nishistanbul’da iki rezidans daire (biri kendinin, biri eşinin).

- Anadolu Hisarı’nda boğaza nazır üç katlı bina

- Kızının adına.

Çengelköy’de kızının adını taşıyan sitede üç katlı villa

- Ümraniye Atakent’te lüks daire.

- Topkapı Merkez Evleri’nde kızının adına dubleks daire.

-  Çengelköy’deki Asude konaklarındaki evinin üst katı da kaçak.

CENGİZ ERDEM (Genel Müdür Yardımcısı)

* Eşi adına kayıtlı The İstanbul Veliefendi Konutlarından bir daire,

* Babası Osman Erdemin üzerine İkitelli 2. Etaptan bir dükkân alırken

* İki yakını adına da Topkapı Merkez Evlerinden iki daire aldı.

SÜLEYMAN GENÇ (KİPTAŞ Müdür Yardımcısı)

* Başakşehir 4. Etap 2. Kısım D: 46, 126 metrekare.

* Başakşehir 4. Etap 2. Kısım Salkımçarşı 2. No’lu dükkân, 45 metrekare.

* Başakşehir 5. Etap 1. Kısım E-15 D: 6, 193 metrekare (1 milyon 500 bin TL. değerinde.)

* Metrokent C-7 D:12, 194 metrekare.

* Hadımköy 2. Etap 14.No’lu dükkân.

* Topkapı Merkez Evler 2. Etap A-5 No: 61, 180 metrakare.

MAHMUT SAVAŞ (KİPTAŞ Hukuk Danışmanı)

* Viaport B Blok No: 84, 69 metrekare.

* Viaport B Blok No: 228, 69 metrekare.

* Viaport E Blok No: 260, 130 metrekare.

* Başakşehir 4. Etap 1. Kısım Villa V-2 No: 97 (329 metrekare.)

* Terasevler F5 Blok No:6, 126 metrekare.

TUNCAY ÇOLAK (Genel Müdür Yardımcısı)

* İkitelli 2. Etap D-131 D:1, 122 metrekare.

* İkitelli 5. Etap 1. Kısım E-19 D:15, 193 metrekare.

* Viaport Venezia E Blok 233 No’lu daire, 110 metrekare.

KAYNAK: CUMHURİYET
<< Önceki Haber KİPTAŞ'ın müdür yardımcıları da köşelik olmuş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER