"Kira yardımlarınız yapıldı" diyerek Erdoğan'ın mitingine çağırdılar kandırdılar

Diyarbakır Sur'daki evleri yıkılan ve kira yardımları verilmeyen aileler, "Paralarınız yatırıldı" diye kandırılarak Erdoğan'ın mitingine çağırıldı.

Erdoğan'ın mitingine çağırdılar kandırıldılar

Diyarbakır Suriçi’ndeki evleri yıkılan ailelere söz verilen kira yardımı yine aylardır yapılmadı. 5 aydır yapılmayan yardım için aileler "Paranız yatırılacak" denilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır mitingine çağırıldı ancak yurttaşların mağduriyeti giderilmedi.

Diyarbakır tarihi Sur ilçesinde, 2 Aralık 2015 tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasakları döneminde yaşanan çatışmaların ardından Suriçi’ndeki Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde yıkım yaşandı. OHAL’le birlikte 6 mahallede hasar gören bütün evler kentsel dönüşüm kapsam altında yıkıldı. 6 mahalle hâlâ yasaklı bölge kapsamında.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 9 Mart’ta Diyarbakır'da yaptığı mitingden bir gün önce, mağdur aileler AKP Genel merkezi ve Sur İlçe kaymakamlığı tarafından arandı, "Kira yardımlarınız yatırıldı" denilerek mitinge çağırıldı. Araya hafta sonu girdiği için aileler pazartesi günü kira yardımlarını almak için PTT’ye gitti fakat paraların yatırılmadığını öğrendi. Bunun üzerine aileler ilk olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gitti. Kendilerine, üzerlerine kayıtlı konutlar gözüktüğü söylenince aileler Diyarbakır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne geldi. Tepkili ve öfkeli olan ailelerden Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığına (TOKİ) dilekçe yazmaları istendi ve bir hafta içinde yanıt verileceği belirtildi.
<< Önceki Haber "Kira yardımlarınız yapıldı" diyerek Erdoğan'ın mitingine... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER