Kırıkkale'de 10 bin fidan toprakla buluşuyor


Kırıkkale'de Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında 10 bin fidan toprakla buluştu.

Karaahmetli Tabiat Parkı'nda düzenlenen törende konuşan Vali Ali Kolat, etkinlikler kapsamında 10 bine yakın fidan dikileceğini söyledi. Kolat, kentin orman arazisinin yüzde 16 olduğunu, bunu yetersiz gördüklerini bu seviyeyi yüzde 20'lere çıkartmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade etti.

Vali Kolat, "Bu güzel ortamda birlikte olmaktan son derece mutluluk duydum. Böyle güzel ortam ve temiz hava herkese nasip olmaz. Öğrencilerimizin buraya gelip bu güzelliği görmesi lazım. Ama Milli Parklar Şube Müdürlüğümüzde burada çocuklara yönelik neler yapılabiliyorsa onları da yerine getirmemiz gerekir. Burası arsa olarak İl Özel İdaresine tahsisliydi. Daha sonra tabiat parkı fikri gelişince burası Orman Genel Müdürlüğüne verildi. Buraya iki milyona yakın masraf edildi. 10 bine yakın da fidan dikilecek. Burasının etkinlik ve cazibe anlamında neler yapılabilir onlar üzerinde de durulacak. Bizlerinde Valilik olarak bu projeye önemli katkıları oldu. Ayrıca yollarının bu noktaya gelmesinde ciddi çalışmalar yapıldı." diye konuştu.

Törene, İl Jandarma Alay komutanı İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Bahşılı Kaymakamı Harun Ersin Polat ve diğer yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Kırıkkale'de 10 bin fidan toprakla buluşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER