Kırım olmadan müzakereye yeşil ışık mı?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Mart 31 2024
Ukrayna’dan Şubat 2022'den sonra kaybedilen bölgelerin kontrolünün yeniden sağlanması durumunda müzakerelerin başlayabileceğine dair sinyal geldi.
SAMANYOLUHABER.COM- MOSKOVA
Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, CBS kanalına verdiği röportajda, Ukrayna'nın 1991 sınırlarına ulaşmadan önce Rusya ile müzakerelere hazır olduğunu açıkladı.
Zelensky, Şubat 2022'den sonra kaybedilen bölgelerin kontrolünün yeniden sağlanması durumunda müzakerelerin başlayabileceğine inandığını ifade etti. Ancak, Rusya'nın bu bölgeleri kendisine katmasıyla ilgili referandumların iptaliyle Ukrayna'nın bu bölgeleri geri almayı planladığını belirtti.
Zelensky'ye göre Ukrayna cumhurbaşkanı, Şubat 2022'den sonra Ukrayna'nın kaybettiği toprakların kontrolünü yeniden kazanması durumunda, "Ukrayna'yı destekleyip desteklememe konusunda hala şüphe duyan" diğer ülkelerin bu durumda Rusya'yı desteklemeyi bırakabileceğine inanıyor. Ve Rusya'nın diyaloğa hazır olacağına inanıyor.
Ukraynalı yetkililer daha önce defalarca Rusya'nın işgal ettiği tüm bölgeleri iade etmeden masaya oturmayacaklarını belirtmişlerdi. Bu bağlamda Zelensky’nin bu açıklaması, Kiev yönetiminin Kırım’ın ilhakını tanımaya yaklaştığı yorumlarını beraberinde getirdi.
Rusya, 2014 yılında Kırım'ı ve 2022 sonbaharında ilgili referandumların ardından Donetsk, Lugansk, Zaporozhye ve Herson bölgelerini toraklarına kattı.
Ukrayna, Rus birliklerinin geri çekilmesi, toprak bütünlüğünün yeniden sağlanması ve tüm mahkumların serbest bırakılması gibi maddeleri içeren "Barış Formülü" adlı bir plan önerdi.
Ancak, Rusya bu planı kabul edilemez olarak değerlendiriyor ve Zelensky'nin Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin döneminde müzakereleri reddetme kararını kararnamesiyle onaylaması nedeniyle bu müzakerelerin gerçekleşmesinin engellendiğini dile getiriyorlar. Rusy
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ortadoğu'nun tartıştığı iddia: Suikaste uğradığı iddia edilen Şara'nın yeni görüntüleri paylaşıldı2.İşte detaylar: Yüzyıl sonra MİT Lawrence hakkında hazırladığı belgeyi açıkladı meğer binbir suratmış!3.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: İşte sonuçlar kim negatif kim pozitif?4.İngiltere ve Fransa'dan kritik adım!5.Trump 'Kral benim' dedi: Dünya'ya gözdağı verdi!
6.Alman ekonomisi için uyarı: Durum kritik7.Uyuşturucu soruşturmasının kara kutusu 4. kez adliye getirilip ifade verdi8.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi sızdı: İşte 3 saatte anlattıkları!9.Futbol'da bahis ve şike: Tüm sanıkların tutukluluğuna deva kararı geldi10.AKP'nin kalesi Çorum'da işsizliğe isyan eden esnaf hakkında soruşturma başlatıldı

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







