Kırkpınar'da ödüller açıklandı

Edirne Belediye Başkanlığı bu yıl 655’incisi yapılacak olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için ödülleri açıkladı.

Kırkpınar'da ödüller açıklandı

Edirne Belediyesi, Temmuz ayında 655’incisi yapılacak olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde verilecek belediye ödülleri, pehlivanlara ödenecek olan yolluk ve tur ücretlerini belirledi. Edirne Belediyesi, bu yıl boylarında dereceye giren pehlivanlara toplam 219 bin 950 liralık para ödülü dağıtacak.

Başaltı, büyük orta, küçük orta büyük boy, küçük orta küçük boy, deste büyük boy, deste orta boy, deste küçük boy, ayak boyu, tozkoparan, teşvik 2, teşvik 1, minik 2, minik 1 boylarında dereceye girenlere ve en iyi peşrev çeken pehlivana verilecek olan ödüller Belediye Encümen Kararıyla belli oldu.

Geçen yıl 37 bin lira olan başpehlivanlık ödülü, 40 bin liraya çıkarılırken, başpehlivanlık güreşlerinde ikinci olan pehlivana 25 bin, üçüncüye ise 12 bin 500 lira para ödülü verilmesine karar verildi.

Ayrıca 14 kategoride yapılacak güreşlerin birincilerine altın, ikincilerine gümüş, üçüncülerine bronz madalya, Organizasyon Komitesinde seçilecek en iyi peşrev yapan ilk üç pehlivana ise altın, gümüş, bronz madalya takdim edilecek.

Belediye Encümen Kararıyla pehlivanların yolluk ve tur ücretleri ise şöyle belirlendi: “Başpehlivanlara bin 100 lira, Başaltı Pehlivanlarına 800 lira, Büyük Orta Pehlivanlarına 550 lira, Küçük Orta Büyük Boy, Küçük Orta Küçük Boy, Deste Büyük Boy, Deste Orta Boy, Deste Küçük Boy Pehlivanlarına 300 lira; Ayak Boyu, Tozkoparan, Teşvik 2, Teşvik 1, Minik 2 ve Minik 1 pehlivanlarına 200 lira.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde güreşecek olan pehlivanlara ise boylarına göre, yükselecekleri her tur için başpehlivanlara 60, başaltı pehlivanlarına 40, büyük orta pehlivanlarına 35, küçük orta büyük boy ve küçük orta küçük boy pehlivanlarına 30, deste büyük boy, deste orta boy, deste küçük boy, ayak boyu, tozkoparan, teşvik 2, teşvik 1, minik 2 ve minik 1 pehlivanlarına 25 lira ödenecek.

Edirne’de geçtiğimiz yıl düzenlenen 644’üncü Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde finalde Osman Aynur’u tuş ederek yenen Orhan Okulu başpehlivan olmuştu.

<< Önceki Haber Kırkpınar'da ödüller açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER