Kırşehir AEÜ'de iki fakülteye öğrenci alımı yapılacak


Kırşehir ve Kırıkkale Üniversiteleri arasında yapılan ortak işbirliği kapsamında Ahi Evran Üniversitesi'nde (AEÜ) 2 fakülteye öğrenci alımı yapılacak ve yüksek lisans programları açılacak.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nde (AEÜ) 2007 yılında kurulmuş olan Tıp Fakültesi ve 2012 yılında kurulan Güzel Sanatlar Fakültelerine bugüne kadar öğrenci alımı sağlanamamıştı. Üniversite Rektörlüğünden yapılan açıklamada, 2016-2017 eğitim öğretim döneminde iki fakülteye öğrenci alımı gerçekleşeceği ifade edildi.

KIRŞEHİR VE KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Üniversite rektörlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ve beraberindeki heyet Kırşehir AEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya'ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretin sonrasında Kırıkkale Üniversitesi ile yapılan ortak protokol ile Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Tıbbi Biyokimya ile Mikro Biyoloji alanlarında yüksek lisans programları açılacağı kararlaştırıldı. Bu protokol kapsamında Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Yüksek Lisans programı da açılacak. Ayrıca, Kırıkkale Üniversitesi Kütüphanesi ile Kırşehir AEÜ Kütüphanesi veri tabanlarının ortak kullanımı konusunda da prensip anlaşmasına varıldı.

Karşılıklı iş birliği çerçevesinde fikir alışverişinin ardından AEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya tarafından Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ve beraberindeki heyete, Üniversite yerleşkesi ile Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı gezdirildi ve çalışmalar hakkında bilgi verildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Kırşehir AEÜ'de iki fakülteye öğrenci alımı yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER