Kırşehir Şehit Aileleri Derneğinde 'Dernek-Federasyon' tartışması


Kırşehir Şehit Aileleri eski Dernek Başkanı Ali Sarıca'nın Şehit Aileleri Federasyonu ve Konfederasyon kurma çalışmaları sonrası tartışmalar arttı.

Kırşehir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Beşkardaş, kendisinden önceki eski Başkan Ali Sarıca'nın dernek adına faaliyetlerde bulunduğunu iddia ederek, "Eski Başkan yaptığı çeşitli çalışmalarda kendisini halen Dernek Başkanı olarak tanıtmaktadır. Yönetim kurulu kararı ile üyeliğini düşürdük ve kendisini ikaz ediyoruz, bundan sonra ki süreçte yasal yollara başvuracağız." dedi.

Berkardaş basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin çeşitli illerinden derneğimize eski Başkan Ali Sarıca hakkında ihbar telefonları gelmektedir. Gelen telefonlarda eski Başkanın bazı illerde çeşitli çalışmalar yaparak kendisini Dernek Başkanı olarak tanıttığı iddiaları vardır" şeklinde konuştu.

Eski Başkan Sarıca'nın yönetici statüsünde bulunmadığını ve 18 Ekim 2014 tarihinden itibaren Dernek Başkanlığı unvanını kaybettiğini hatırlatan Beşkardaş açıklamasına şu sözlerle devam etti: "Eski başkanı birkaç defa ikaz ettik. 27 Kasım 2015 tarihinde de dernek yönetim kurulu olarak toplanıp Ali Sarıca'nın Dernek Başkanı sıfatı taşımadığı halde çeşitli illerde kendini başkan olarak tanıttığı, yerel ve ulusal basına açıklamalar yaptığı, dernekte yönetici olmadığı halde doğu illeriyle temasa geçerek federasyon çalışmaları yaptığı tespit edilmiştir. Bu nedenle derneğimiz üyesi Ali Sarıca tüzüğün 5. Maddesi 1. bendine uymadığından yönetim kurulu kararı ile dernek üyeliğinden ihraç edilmiştir. Söz konusu eski Başkan'ın üyeliğinin düşürülmesi dernek karar defterine kayıt altına alınmıştır."

SARICA: FEDERASYON ÇALIŞMALARI YAPTIĞIMIZ DOĞRUDUR AMA HAKKIMDAKİ İTHAMLAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Hakkındaki iddiaları ve dernek üyeliğinden ihraç edilmesini değerlendiren eski Başkan Ali Sarıca ise şunları ifade etti: "Öncelikle kendimi 'Kırşehir Şehit Aileleri Dernek Başkanı' olarak tanıtmadığımı ve ileri sürülen iddiaların gerçeği yansıtmadığının bilinmesini istiyorum. Evet, Şehit Aileleri Konfederasyonu kurma çalışmaları yaptığımız doğrudur. Doğu ve Güneydoğu, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi şehit aileleri derneği başkanlarıyla, Adana Şehit Aileleri Derneği'nde federasyon oluşumunu tamamlayıp konfederasyon kurmak için toplandık. Ancak, çalışma yaptığım ve görüşmelerde bulunduğum doğu illerinde kendimi hiçbir zaman 'Kırşehir Şehit Aileleri Dernek Başkanı' ya da dernek yetkilisi olarak tanıtmadım, o sıfatla da hiçbir çalışma toplantısına gitmedim. Zaten yapılan her şey yazılı ve görsel basının gözü önünde. Kayıt altında. Şimdi burada nasıl bir çıkar ilişkisi var? Ahmet Beşkardaş'ın hakkımdaki ithamları gerçeği yansıtmıyor. Üyeliğimi düşürdüklerini ve beni ihraç ettiklerini basın mensuplarından öğreniyorum. Bana neden tebligat yapılmadı? Ayrıca benim dernekten ihraç edilmem Şehit Aileleri Konfederasyonu kurma çalışmalarımıza de bir engel teşkil etmez."

'KONFEDERASYON 20 YIL ÖNCE KURULMALIYDI'

Kırşehir Şehit Aileleri Derneği eski Başkanı Ali Sarıca, konfederasyonun 20 yıl önce olması gerektiğinin altını çizerek, "Şehit Aileleri Derneği, bir köy derneği statüsündedir. Şehit babası, annesi veya gazi olduğumuz için valilik bizi inisiyatif alarak muhatap alıyor. Şehit aileleri olarak derneklerimizin hiçbir resmi yönü yok. Daha önceki görüşmelerimizde daire başkanımız Ayşegül İslam Hanım, bize bunu önerdi ve daha önceki daire başkanımız Hüseyin Demirbaş da bize bunu önerdi. Nasip, kısmet bugüneymiş, birleşmeyi ve birlik olmayı, en ücra köşedeki şehit ailesine ulaşmayı amaçlıyoruz." diye konuştu.

Eski Başkan Sarıca, "18 yaşındaki oğlumu bu vatana şehit verdim" sözleriyle devam ettiği açıklamasında şunları söyledi; "Şehit aileleri 'ben vatana evlat verdim de kapımı kimse çalmıyor, bayramdan, bayrama askerimiz bir kolonya ile geliyor hatırlıyor, başka da kimse ne tanıyor ne de hatırlıyor' diyor. Biz bunların önüne geçmek tanınmak ve sürekli hatırlanmak için birleşeceğiz. Son günlerde şehit haberlerinin gelmeye devam ediyor. Hepimiz aynı acıyı yaşıyoruz ve yaşadık. Ben 18 yaşında çocuğumu şehit verdim. Çocuğumu askere küçük yolladım daha şehit olduğunda 18 yaşındaydı, o acıyı biz bilir biz anlarız. Allah şehit ailelerine sabır versin." CİHAN
<< Önceki Haber Kırşehir Şehit Aileleri Derneğinde 'Dernek-Federasyon'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER