Kırtasiyede kanserojen ürün uyarısı


Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, okul alışverişine çıkacak velileri uyararak, "Kırtasiye ürünlerine dikkat edin, kanserojen ürünler satın almayın." dedi.

Salih Bezci, yazılı açıklamasında, kanserojen kırtasiye ürünleri konusunda velileri dikkatli olmaya çağırdı. Bezci, okulların açılmasına kısa bir süre kala, ailelerin çocuklarının defterden kaleme, silgiden kalemtıraşa, kıyafetten çantaya kadar okul ihtiyaçlarını karşılamak için alışverişe çıktığını söyledi. Bezci, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın okulların açılmasından önce gerçekleştirdiği denetimlerde, güvensiz ve teknik düzenleme aykırı ürünler belirlediğini hatırlattı.

Bazı Türetici Ürünlerinin Tehlikeli Kimyasal Madde İçeriğine Yönelik Piyasa Gözetimi ve Denetimine İlişkin Tebliğ'le, kırtasiye ürünlerinde tehlikeli kimyasalların kullanımına kısıtlama getirildiğine dikkat çeken Bezci, tüm önlemlere rağmen çocuk sağlığına zararlı ürünlerin satışa sunulabildiğini kaydetti. Bezci, "Özellikle yaşı küçük öğrencilerimiz bu tür kırtasiye ürünlerini kullandıklarında deri yoluyla kimyasallar vücutlarına geçebiliyor ve çocuklarımıza zarar verebiliyor. Bu noktada anne babaların çok dikkatli olup, güvenilirliğiyle bilinen markaların ürünlerini satın alarak, çocuklarını korumaları gerekiyor." dedi.

Bezci, okul malzemeleri satın alınırken Türk Standartları Enstitüsü ve diğer standart kuruluşlarına uygunluğu belgelenmiş ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini de vurguladı.
Tüm vatandaşların Kurban Bayramı'nı da kutlayan Bezci, "Çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde eğitim hayatına başlayıp, sürdürmesi için kırtasiye ürünleri alırken çok dikkatli olalım." diye konuştu.

ŞİKÂYETLER ATO'YA

Ankara Ticaret Odası (ATO) bünyesinde yer alan Kırtasiye ve Kitap, Dergi Satıcıları ve Kopyalama Merkezi Meslek Komitesi'nin de konuyla ilgili çalışmalar yaptığını hatırlatan Bezci, vatandaşların sağlığa zararlı kırtasiye ürünleri konusunda mağdur olmaları durumunda ATO'ya şikayet başvurusunda bulunabileceklerini kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Kırtasiyede kanserojen ürün uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER