Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları Lillehammer'de başlıyor

Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları Lillehammer'de başlıyor

Norveç'in Lillehammer şehrinde 12 - 21 Şubat 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan II. Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları'na katılacak kafile yarın bu ülkeye gidecek. Türkiye Oyunlara II. Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları'na 13 sporcu ile katılacak.

Lillehammer kentinin yanı sıra Hamar, Gjøvik, Øyer ve Oslo'da düzenlenecek ve 15 - 18 yaşları arasında yaklaşık 70 ülkeden 1.100 genç sporcunun yarışacağı müsabakalarda 13 Türk sporcu da mücadele edecek. Organizasyon süresince spor müsabakaları yanında eğitim ve kültür konularında çeşitli programlar ve kutlamalar yapılacak.

Lillehammer 2016 Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda 15 klasik Olimpik kış spor dalının yanında Monobob, Kuzey takım, Biatlon Süper Sprint gibi yeni disiplinler de yer alacak. Oyunlar süresince 70 madalya dağıtılacak.

Türkiye, oyunlara kayak, curling ve kızak dallarında, altı disiplinde yedi erkek, altı kız, toplam 13 sporcu ile katılacak. Lillehammer'da ülkemizi temsil edecek sporcular ve dalları şöyle:

Nihat Enes Limon, Selin Açıkgöz (Kayak - Alp Disiplini), Amed Oglago, Güllü Akalın (Kayak - Kayaklı Koşu), Muhammed Ali Bedir (Kayak - Kayakla Atlama), Miray Gürkınav, Muhammed İkbal Yılmaz (Kayak - Snowboard Cross), Oğuzhan Karakurt, Tunç Esenboğa, Beyzanhur Konuksever, Berivan Polat (Curling), Göksu Özkaya, Cengizhan Kaplan (Kızak)

Başkanlığını Zekai Ayan'ın yaptığı Lillehammer 2. Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları kafilesinde, Sezel Tansel genel idareci, Yusuf Dilik (Alp Disiplini), Sabahattin Oglago (Kayaklı Koşu), Fatih Ağduman (Curling), Topi Sarparanta (kayakla Atlama), Dieter Stefan Krassnig (Snowboard Cross) ve Erken Haşıloğlu (Kızak) antrenör, Alper Kartal genç elçi olarak yer alıyor.

Kafile yarın İstanbul Atatürk Hava Limanı'ndan saat 13.45'te Oslo'ya uçacak ve oradan Lillehammer'a geçecek.

GENÇLİK OLİMPİYAT OYUNLARI NEDİR?

Gençlik Olimpiyat Oyunları, sporun kültür ve eğitimle bir araya getirildiği bir etkinlik. Oyunların vizyonu, dünya gençliğine spor yapmaları ve olimpik değerlere uygun yaşamaları yolunda ilham vermeyi amaşlıyor.

Gençlik Olimpiyat Oyunları, 15-18 yaş aralığındaki gençlerin sadece üst düzey spor müsabakalarında değil, aynı zamanda eğitim ve kültürel programlarla kendilerini geliştirebilecekleri bir platform görevi de görüyor.

Olimpiyat Oyunları'nda yer alan kış sporları disiplinlerinin biraz daha azı Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda da yer alıyor. Ayrıca, oyunların ruhuna uygun olarak bazı farklı disiplinlerde eğlenceli ve hızlı yarışmalar da yapılıyor.

İlk Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları 2010 yılında Singapur'da düzenlendi. Bunu takiben ilk Kış Oyunları da 2012'de Avusturya'nın Innsbruck kentinde gerçekleştirildi. İkincisi Çin'in Nanjing kentinde 2014'te yapılan Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'ndan sonra şimdi gözler Lillehammer 2016 Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları'na çevrildi.

Türkiye, Innsbruck Kış Gençlik Olimpiyatı'na, Alp Disiplini, Kayaklı Koşu ve Kayakla Atlama dallarında toplam dört sporcu ile katılmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları Lillehammer'de başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER