Kış kapıya dayandı! Mevsimin ilk karı yağdı

Yozgat, Ardahan, Kars, Erzurum, ve Kayseri'de şehir merkezlerine sonbaharın ilk karı yağdı. Kastamonu'da da Ilgaz Dağı'na yağan kar nedeniyle ulaşım aksadı. Yozgat'ta ise yılın ilk karı şehir merkezinde 20 aracın karıştığı zincirleme kazaya neden oldu.

Kış kapıya dayandı! Mevsimin ilk karı yağdı

 Yozgat'ta mevsimin ilk kar yağışı başladı. Akşam saatlerinde başlayan yağmur yağışı hava sıcaklığının ani düşüşüyle kar yağışına dönüştü ve yolların kayganlaşması sonucu 20 otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. 
Yozgat şehir merkezinde, aralıklarla gün boyu devam eden yağmur yağışı, akşam saatlerinde kar yağışına dönüştü. Şehir merkezinin yüksek kesimleri beyaza bürünürken, bin 400 rakımlı Muslubelen yokuşunda kar temizleme çalışması yapıldı. Şehir merkezinde kış lastiklerini taktırmayan sürücüler zor anlar yaşarken, yolların kayganlaşması nedeniyle Sivas Caddesi güzergahında 20 otomobilin karıştığı zincirleme kazada 3 kişi hafif yaralandı.

ILGAZ DAĞI'NDA ULAŞIMA KAR ENGELİ

Kastamonu'ya mevsimin ilk karı yağdı. Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı yüksek rakımlı Ilgaz Dağı'nı beyaza bürüdü. Bölgede öğle saatlerinde başlayan kar, akşama doğru 10 santime ulaştı. Kar nedeniyle ulaşım aksadı. Kara hazırlıksız yakalanan ve özellikle araçlarına kar lastiklerini henüz takmayan sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı araçlar yolda kaldı. Bazı sürücüler ise yol kenarlarında zincir takarak yola devam etti. Karayolları 15'inci Bölge Müdürlüğü ekipleri yolda kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. Polis ekipleri ise güzergahta önlemlerini artırarak sürücüleri zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyardı.

KAYSERİ BEYAZ ÖRTÜYE BÜRÜNDÜ 

Kayseri'de gündüz saatlerinde başlayan sağanak yağış yüksek kesimlere kar olarak düştü. Pınarbaşı, Sarız ilçelerinin yanı sıra Erciyes Kayak Merkezi'ne düşen kar yağışı etkili oluyor. Erciyes dağ yolunda kar kalınlığı 10 santimetreyi aşınca belediye ekipleri yol açma çalışmalarına başladı. 

Kayseri'de gündüz etkili olmaya başlayan sağanak yağış etkisini sürdürüyor. Şehir merkezi ve civarına yağmur düşerken Pınarbaşı, Sarız, Bünyan, Tomarza gibi ilçelerde de kar yağışı etkili olmaya başladı. İlçelerde kar yağışı ile birlikte kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. Erciyes Kayak Merkezi'nde ve Erciyes Dağı zirvesine düşen kar ise etkili oluyor. Kayak merkezi civarında devam eden yağışla birlikte kar kalınlığı 10 santimetreyi aştı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise kayak merkezi yolunda kar kürüme çalışmalarına başladı. Kar yağışının birkaç gün daha etkili olması bekleniyor. 

KARS, ARDAHAN, ERZURUM VE ERZİNCANDA KAR YAĞIŞI

Erzurum'un Palandöken ilçesindeki Yıldızkent, Ardahan kent merkezleri, Erzincan'ın Kemah ve Kemaliye, Kars'ın Sarıkamış ilçeleri ile Büyük ve Küçük Ağrı Dağları, gece başlayan yağışla birlikte kar aldı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, kar yağışı deniz seviyesinden 1700 metre yükseklikteki tüm yerleşim birimleri ile dağlarda görüldü. Hava sıcaklıkları, kar yağışı ile birlikte bu kentlerde 4 derece düştü. Gecenin en sıcaklığı Palandöken Dağında sıfırın altında 5.4 dereceye kadar düştü. Ardahan kent merkezinde gece etkili olan soğuk hava, ilerleyen saatlerde karyağışına neden oldu. Kent merkezi ve yüksek kesimlerdeki kar kalınlığı 3 santimetreyi buldu. Sabah saatlerinde kar sürpriziyle karşılayan vatandaşlar, kışın erken geldiğini belirttiler.
<< Önceki Haber Kış kapıya dayandı! Mevsimin ilk karı yağdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER