'Kısa Çalışma Ödeneği' üzerinden devleti dolandıran MHP'li eski vekil gözaltında
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Haziran 16 2021
Erciş’te “Kısa Çalışma Ödeneği”ni paravan şirketler üstünden sigortalı gösterdikleri kişilere ödeme yapılmasını sağlayan isimlere yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınanlar arasında MHP’nin 27’nci dönem Milletvekilli adayı Şahin Yağar da
Koronavirüs salgınında geliri düşen çalışanların mağdur olmaması için verilen Kısa Çalışma Ödeneği’nden hak sahipleri yerine anlaşmalı oldukları paravan şirketler üzerinden sigortalı göstererek kişilere ödeme yapılmasını sağlayan 30 kişi gözaltına alındı.
Van İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre 4 ilde eşzamanlı operasyon yapıldığı belirtildi. Yapılan operasyon sonucu ise şirket yöneticisi olarak MHP’nin 27’nci Dönem Van Milletvekili adayı olan Şahin Yağar’ın da gözaltına alındı.

KAMU 10 MİLYON ZARARA UĞRATILDI
Mezopotamya Ajansında yer alan habere göre, Van Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce “Nitelikli Dolandırıcılık” (Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık) soruşturması yürütüldüğü belirtildi.
Açıklamada, “Dosya kapsamında korona virüs salgınının ekonomik ve sosyal hayata etkilerinin azaltılması amacıyla çıkartılan 4447 sayılı kanunla, salgın süresince işverenler tarafından ücretsiz izne ayrılan çalışanların mağdur olmalarını önlemek amacıyla verilen ‘Nakdi Ücret Desteği’ ödemesini gerçek hak sahipleri yerine, anlaşmalı oldukları ve toplam 10 şirket bünyesinde sigortalı gösterdikleri ve ücretsiz izne ayırarak ‘Nakdi Ücret Desteği’ ödemelerinden faydalandırdıkları yaklaşık 2 bin 600 kişiye şu ana kadar tespit edilen yaklaşık 10 milyon TL haksız ödeme yapılmasına ve kamunun zarara uğratılmasına sebep olmuştur” denildi.
4 KİŞİ ARANIYOR
Açıklamanın devamında
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!9.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!10.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







