Kısaer: Ergen gençlerle beraber yaşamayı, onlar için yaşamaya tercih edin

Kısaer: Ergen gençlerle beraber yaşamayı, onlar için yaşamaya tercih edin

Uzman Klinik Psikolog Dilek Kaymak Kısaer, ergenlik dönemindeki bir gençle iletişim kurmanın zorluğuna dikkat çekerek, "Onlarla beraber yaşamayı, onlar için yaşamaya tercih edin." dedi.

Özel Hayat Hastanesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İncirli Kültür Merkezi işbirliğiyle 'Ergenlik Dönemi' semineri düzenlendi. Özel Hayat Hastanesi Uzman Klinik Psikoloğu Dilek Kaymak Kısaer, "Dünyada ergen olmaktan daha zor bir şey varsa o da ergenlik çağındaki bir gençle iletişime geçmektir." ifadelerini kullandı.

"ONLARLA BERABER YAŞAMAYI, ONLAR İÇİN YAŞAMAYA TERCİH EDİN"

Gençlerle beraber yaşamayı onlar için yaşamaya tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Uzman Psikolog, şu bilgileri verdi: "Onların haklarına saygılı olmayı onların bize saygısından önde tutmalıyız. Ona çok kızdığınızda hemen bağırıp cezalandırmayın, kızdığınızda derin derin soluk alıp rahatlayın. Bir şekilde enerji harcayın çünkü enerji harcamak içimizdeki negatif duyguları atmaya yardım eder. Olaylar henüz çok sıcakken doğru düşünemeyebiliriz. Yetişkinler bile bir problemle karşılaştığında sağduyulu ve sakin davranmakta zorlanırlar, bizim yapamadıklarımızı ergenden beklememeliyiz."

"EN KRİTİK DÖNEM"

Ergenlik döneminin insan yaşamındaki en kritik dönemini oluşturduğu hatırlatan Dilek Kaymak Kısaer, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu dönemde yaşanan sorunlar ciddiye alınıp uygun tedavi yöntemleri ile çözüme ulaştırılmaz ise gelecek dönemlerde de ciddi rahatsızlıklara sebebiyet verebilir. Bu nedenle ergenlik döneminde bireyin hem ruhsal hem de fiziksel özelliklerindeki değişmeler çok iyi takip edilmeli ve ergene bu dönemi bitirene kadar yardımcı olunmalıdır. Yaşanan sıkıntı ve sorunlar erken teşhis edilirse tedavi daha erken başlar ve ergenin bu süreci atlatması da nispeten kolaylaşır."
CİHAN
<< Önceki Haber Kısaer: Ergen gençlerle beraber yaşamayı, onlar için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER