Kısık sesle itiraf!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ocak 6 2025
Samanyoluhaber.com yazarlarından Kadir Gürcan, Ankara kulislerindeki tartışmaları 'Kısık sesle itiraf' başlıklı yazısında ele aldı.
Maaşlar konusundaki beklentilerin dibe çakılmasından sonra, ekonomiden sorumlu bakanın ismini kimse ağzına almak istemiyor. Şu an “İki Bakan” gizemi içindeki imalarda kabinenin dışında kalma riski ile karşı karşıya.
İki yıl önce amiral gemisinin kaptan köşküne yerleştirdikleri Avatar (kurtarıcı) da, millet gibi Saray'ın dış kapı mandalına asılı kaldı. Kabinenin Pi Sayısı gibi değişmez ve değiştirilemez 5'lisi arasında ismi geçse de, yazarınızın gönlü rahat değil. Şimdilik rozetleri sökülmedi ama etkisiz eleman olarak masada oturmaya ne kadar tahammül edebilir bekleyip görelim.
Sene sonu itibariyle ne genel manada hükümetin ne de dar ve özel çerçevede, ekonomi bakanının ne tahminleri ne de hedefleri yakalanabildi. Sene içinde sürekli tahmin ve kehanetlerini yeniledikleri için neyi öngördükleri belli olmuyor. Cumhurbaşkanı'nın bundan böyle halkın sempati ve oyuna ihtiyacı olmadığı için rahat olması gayet normal. Herkes Saray'ın ağzından beytü'l-mal bahşişi ya da ulufesi bekliyordu. “Enflasyonda beklenmedik bir şey olursa tekrar düşünürüz!” rahatlık ve boşvermişliğini zamana yayıp bir sene daha kulakları üzerine yatacaklar. “İşçiyi enflasyona ezdirmeyiz!” diye vaat etmişti, şu an halktan yükselen yükselen şikayetler pek umurunda değil.
Senenin başında muhtemel enflasyon dalgalanmalarının bizzat Saray tarafından itirafı da ilginç. Düne kadar Saray, Türkiye'de enflasyon olduğu konusunda ayak diretiyordu. Eh, itiraf yukarıdan geldiğine göre Türkiye'de enflasyonun varlığı konusundaki şüpheler ortadan kalkmış oldu. “Enflasyon halkı eziyor!” diyerek yapılan tenkitler bundan böyle “Vatana ihanet, dış işbirlikçi ya da faiz lobilerinin iç uzantısı...” gibi devlet güvenlik mahkemelerini ilgilendiren suçlar kategorisinden çıkar.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var3.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor4.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti5.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'
6.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu7.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Bunaltıcı sıkıntılar10.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...

Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenek...


