Kışın habercisi, 'Cennet Hurması'


Trabzon hurması olarak da bilinen vitamin deposu yöre halkının vazgeçilmezi cennet hurmaları sevenlerinin sofralarını süsleyecek. Kış mevsiminin habercisi olan hurmalar, dallarda olgunlaşmayı bekliyor.

Samsun'un Terme ilçesinde bahçelerde turuncu rengiyle göze çarpan cennet hurmaları, yaklaşan kış mevsiminin habercisi olarak nitelendiriliyor. Bölge halkı tarafından sevilerek tüketilen meyve ayrıca vitamin deposu ve lifli yapısıyla şifa kaynağı olarak da biliniyor.

Evinin önündeki hurmaların olgunlaşmasını bekleyen Mustafa Şahin, "Artık kış geldi bu hurmalar pastırma sıcaklarıyla birlikte olgunlaşacaklar, bazıları da olgunlaştı bile kışın yağması yakındır. Ailecek severek yediğimiz hurmaları kendimiz tüketiyoruz. Fazla olanlarını da kurutup kışın kuru olarak tüketiyoruz. Vitamin deposu olan bu meyve güneşin en sakin ve faydalı olan zamanında olgunlaştığı için tam bir besin ve lif deposu buda bizi grip ve soğuklara karşı koruyarak bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor. Annelerimiz babaannelerimiz bize hep böyle öğretti. Önceleri buralarda hurma ağaçları daha çoktu ama şimdilerde azaldı. Trabzon hurması olarak da bilinen bu meyvenin Trabzon bölgesine buralardan gittiğini söylerler. Evimiz yol kenarında olduğu için bu meyveyi hiç görmeyenler durup fotoğrafını bile çekiyorlar. Tadı güzel bizler seviyoruz onun için herkese tavsiye ediyorum." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kışın habercisi, 'Cennet Hurması' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER