Kışın hasta olmamak için nasıl beslenmeli?


Havaların soğumasıyla beraber hastalıklar da kendini göstermeye başladı. Uzmanlar, bu havalarda hastalıklardan korunmak içinse doğru bir beslenme planı uygulamak gerektiği uyarısını yapıyor.

Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ece Köprülü, balkabağı, brokoli, kırmızı tatlı biber, mantar, domates, ıspanak, portakal, mandalina, greyfurt, kamkat, limon, nar gibi meyve ve sebzelerin içerdikleri vitamin ve minerallerle vücutta enfeksiyonu önleyip, bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olduğunu anlattı.

Kış döneminde havaların soğuması ile birlikte beslenme düzeninin de değiştirilmesi gerektiğini aktaran Diyetisyen Köprülü, "Kış ayları boyunca beslenmeye dikkat ederek bu dönemde yaygınlaşan salgın hastalıklara karşı vücudumuzu korumak mümkün." dedi.

C vitamininin kış aylarında bağışıklığı kuvvetlendirmede önemli olduğunu hatırlatan Köprülü, bu dönemde antioksidan yani hücre yenileyici özelliği bulunan meyve ve sebzelerin tüketilmesi gerektiğini belirtti. Antioksidan açısından zengin besinleri sıralayan Köprülü, "Antioksidan, sebzelerden balkabağı, brokoli, kırmızı tatlı biber, mantar, domates ve ıspanakta, meyvelerden portakal, mandalina, greyfurt, kamkat, limon ve narda yoğunlukla bulunur. Bu meyve ve sebzeler içerdikleri E vitamini, kalsiyum ve magnezyum gibi önemli minerallerle de vücutta enfeksiyonu önleyip, bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olur." diye konuştu.

BALIK TÜKETMEK DE ÖNEMLİ

Kış aylarında balık tüketiminin de en az meyve sebzeler kadar önemli olduğunu aktaran Köprülü, şöyle dedi: "Balıklar bu mevsimde daha çok yağlanır, bu da Omega3 yağ asidinden zengin oldukları anlamına gelir. Haftada 1-2 sefer tüketilecek olan somon, uskumru, palamut, sardalye gibi balıklar içerdikleri Omega3 ile vücutta enflamasyonu önleyip, varolan mikroplar ile de savaşır." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Kışın hasta olmamak için nasıl beslenmeli? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER