Kitap engellenemedi: Trump'un yeğeni sırları yazdı, mahkeme 'yayınlansın' dedi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Temmuz 2 2020
Paylaş
X Post
New York'ta mahkeme ABD Başkanı Donald Trump'ın yeğeni tarafından kaleme alınan kitap hakkındaki yayın yasağını kaldırma kararı aldı. Mary Trump'ın 28 Temmuz'da satışa sunulması beklenen kitapta amcası Donald Trump için "dünyanın en tehlikeli insanı" ifadesini kullanıyor.
Trump'ın kardeşi Robert Trump, geçtiğimiz haftalarda New York Kent Mahkemesine yaptığı başvuruda kitabın "aile anlaşmasını ihlal ettiği" gerekçesiyle basılmasını engellemek istemişti.
Mahkeme belgelerine göre Robert Trump'ın avukatları, "Mary Trump'ın ve diğer akraba ilişkisi olanların, herkes aynı fikirde olmadığı müddetçe dava veya ilişkileriyle ilgili hiçbir şey yayımlamayacaklarını içeren bir anlaşma imzaladıklarını" iddia etti.

'Yayınevi anlaşmada taraf değil'
Euronews'te yer alan habere göre hakim Alan Scheinkman çarşamba günü verdiği kararında yayınevinin "Trump ailesinin gizlilik anlaşmasında taraf olmadığını" belirterek kitabın basımının engellenemeyeceğine karar verdi. Ancak Amerikalı yargıç, Mary Trump'ın aile sırlarını açığa vermesine ilişkin ileri bir tarihte yeni bir duruşma yapılacağını söyledi.
'Amerikan halkının gerçekleri bilmelerini istemiyorlar'
Mary Trump'ın avukatı Theodore Boutrous Jr ise "Başkan Trump ve kardeşleri kamuyu ilgilendiren konuların ele alındığı bir kitabı engellemek istiyor. Bu yasa dışı baskıyı sürdürüyorlar çünkü Amerikan halkının gerçekleri bilmelerini istemiyorlar." dedi.
Boutrous Jr mahkemelerin bu girişimlere tolerans göstermeyeceğini umduğunu belirtti.
ABD Başkanı Donald Trump'ın yeğeni 55 yaşındaki Mary Trump'ın kaleme aldığı "Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man" (Aşırı Fazla ve Hiç Yeterli Değil: Ailem Dünyanın En Tehlikeli Adamını Na
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Balıkesir, İstanbul ve Bilecik'te Orman Yangınları: Tahliyeler ve Yol Kapanmaları Yaşandı2.İzmir Belediye Başkanı Tugay, AKP İddialarını Reddederek "Bazı Şeylerin Oturmasını Bekliyorum" Dedi3.Enerji Yönetimi, Milyonlarca Konut Abonesinin Elektrik Sübvansiyon Sınırını Ekim Ayında Açıklayacak4.Milli Savunma Bakanlığı, Çerçeve Yasaya Yönelik Çalışmaları Başlattı5.Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Savaşı Rusya Topraklarına Taşıma Stratejisini Duyurdu

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Balıkesir, İstanbul ve Bilecik'te Orman Yangınları...

İzmir Belediye Başkanı Tugay, AKP İddialarını Redd...

Enerji Yönetimi, Milyonlarca Konut Abonesinin Elek...

Milli Savunma Bakanlığı, Çerçeve Yasaya Yönelik Ça...

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Savaşı Rusya Top...







