Kız öğrenci yurdunda korkutan yangın


Artvin'de bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangın, paniğe yol açtı. Çıkan yangında 1 kişi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Artvin'de hizmet veren Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) ait kız öğrenci yurdunun kazan dairesinde öğle saatlerinde çıkan yangın korkuttu. Çayağzı Mahallesi üst geçit yan tarafından faaliyetlerini sürdüren TÜRGEV Kız Öğrenci Yurdu'nun kazan dairesinde bilinmeyen nedenden dolayı yangın çıktı. Yangın için ihbar alan Artvin Belediyesi itfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine geldi. Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri yangının büyümesini önledi. TÜRGEV çalışanlarından bir kişinin dumandan etkilenmesi sonucu hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Dumandan zehirlenen kişinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Olay yerine gelen Artvin Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Kara, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Yangın, 13.30 civarında TÜRGEV binamızda kazan dairesinde çıkmış. Ekiplerimiz 5 dakika içerisinde TÜRGEV Yurdu'na geldiler. Kazan dairesinin bulunduğu yerde hemen çalışmalara başlandı. Kazan dairesine girildi ve yangın söndürme çalışması başladı. Ani müdahale ekibimiz, müdahale neticesinde söndürme çalışmamız bitti. Daha sonra soğutma çalışması başlatıldı. Herkese büyük geçmiş olsun diyorum, sonuçta 9 katlı bir bina. Artvin'de coğrafi şartlardan dolayı itfaiye araçlarımız olağanüstü koşullarda ulaşıyor, bu gibi yangınlara. İtfaiye ekibimizi kutluyorum. Gerçekten güzel bir çalışma yaptılar. Artvin halkına, TÜRGEV'e geçmiş olsun diyorum. Kazan dairesinde görevli kaloriferci arkadaşımız dumandan etkilenmiş 112 Acil'de tedavisi yapıldı. Onun dışında herhangi bir şey yok. Buna şükür diyoruz, Allah bir daha böyle şeyler göstermesin." CİHAN
<< Önceki Haber Kız öğrenci yurdunda korkutan yangın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER