Kız yurduna giren jiletli saldırganın avukatına suç duyurusu


Boğaziçi Üniversitesi Kız Yurdu'na girerek jiletle bir öğrenciyi yaraladığı ve tacizde bulunduğu suçlamasıyla yargılanan sanığın, avukatı duruşmalara gelmediği için hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Sanık, yurda yanlışlıkla girdiği ve kendisini korumak için jilet kullandığı savunmasında bulundu.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Yasin Polat getirildi. Polat'ın baro tarafından atanan avukatı ise duruşmaya gelmedi. Boğaziçi Üniversitesi adına bir avukata duruşmada hazır bulundu.

Davanın ilk duruşmasında avukatı olmadığını belirten sanık Polat için mahkeme İstanbul Barosu'ndan avukat görevlendirmesini istemişti. Baro tarafından görevlendirilen avukat Feyyaz Erman Arslan, ikinci duruşmaya gelmemişti. Bu nedenle sanık Polat'ın savunması yine alınamamıştı. Bugün görülen üçüncü celsede de avukatı gelmediği için sanığın yine savunması alınamadı. Mahkeme, tanıkların ifadesine aldı.

Olay tarihinde üniversitenin kız yurdunda kalan N. B. Ç. ile yurdun resepsiyon görevlisi A. S. tanık olarak dinlendi.

Ç., sabaha karşı hava aydınlandığında bir bayanın iniltisini duyduğunu, erkek sesinin de 'sus' gibi ifadeler kullandığını anlattı. Ç., "Kız yurdu olduğu için erkek sesi duymaya alışkın değiliz. Bunun üzerine odadan çıktım. Bir kat aşağıya inerek zeminde bulunan güvenliğe seslendim. Benim yan odada kimin kaldığını bilmiyordum. Yaz ayı olduğu için yurt çoğunlukla boş durumdaydı. Sesin geldiği odanın kapısını ve ışığını açtım." dedi.

Mağdur ve sanığı ayakta durur vaziyette gördüğünü kaydeden Ç., "Erkek şahsın üzeri, kızın elleriyle üzerinin kanlar içinde olduğunu görünce ne yapıyorsun diye bağırdım. Erkek şahıs beni görünce şaşırdı ve beni itip dışarı çıktı. Yangın merdiveninden yurda girmiş. Çıktığı zamanda nereden çıkacağını şaşırdı. Farklı odalara girip çıktı. Bu sırada güvenlik görevlisi de gelmişti. Onunla boğuştular. Onu da aşıp merdivenlerden inip gitti. Ben odaya girdiğimde elinde jilet olup olmadığını hatırlamıyorum. Ben içeri girdiğimde kız korkmuş ve ağlıyordu." ifadelerini kullandı.

Tanığın ifadelerini kabul etmediğini söyleyen sanık Polat, "Daha önce de ifade ettiğim gibi. Ben oraya yanlışlıkla girdim. Şikayetçi 'ne arıyorsun' diye bana saldırınca kendimi korumak için her zaman üzerimde taşıdığım jileti çıkardım. Kendimi korumaya çalıştım. Tanık bayanı da hatırlamıyorum." diye konuştu.

Resepsiyon görevlisi A. S., "Sabah gün aydınlanırken yangın merdiveninin alarmı çaldı. Alarm sesini kapattım. Ardından ben merdiveni kontrol edecektim. Ancak o sırada N. B. Ç. üst kattan bana seslendi. Ben de yukarı çıktım. En üst kata çıktığımda koridorda yüzü ve gömleğinin üst kısmı kanlı erkek bir şahısla karşılaştım. Bu şahıs odalara girip çıkıyordu. Sanırım çıkış kapısını arıyordu. Kendisini tutup aşağı indirmeye çalıştım. Boğuşarak aşağıya inerek yurdun dışına çıkardım. O sırada kurtulmak için benimle boğuştu. Kovaladım ancak yakalayamadım." şeklinde gördüklerini anlattı.

Mahkeme, müşteki G.G.B.'nin ve Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'nün davaya katılma taleplerini kabul etti. İki duruşmaya da katılmayan sanığın avukatı Feyyaz Erman Arslan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına hükmeden mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İddianamede Yasin Polat'ın "cinsel saldırıya teşebbüs", "kesici aletle yaralama" ve "konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından 25 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Kız yurduna giren jiletli saldırganın avukatına suç duyurusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER