Kızıl Meydan kapalı, Ruslar yeni yılı evde karşılayacak

Kızıl Meydan kapalı, Ruslar yeni yılı evde karşılayacak

Moskovalıların yeni yılı kutlamalarındaki en büyük adresi Kızıl Meydan bu yıl ziyaretçilere kapalı olacak. "Golubokiy Ogonyok (Mavi Işık) isimli kutlama konseri çekimlerinin bu yıl Kızıl Meydan'da yapılacak olmasından dolayı, meydana sadece özel davetli kişiler giriş yapabilecek.

HALK YENİ YILI EVDE KUTLAYACAK

Rusya Kamuoyu Araştırma Merkezi'nin (VTsIOM) yaptığı araştırmaya göre Rusların yeni yılı evde kutlama geleneği bu yıl da değişmeyecek. Ankete göre Rusların yüzde 77'si yeni yılı evde karşılayacak. Yeni yılda her 10 Rus vatandaşından biri ise dostlarına misafir olacak.

Ayrıca Rusya vatandaşlarının yüzde 2'si yeni yılı restoran ya da kafede kutlamayı planlarken, yüzde 1'i yeni yıl tatili için yurt dışına çıkacak. Rusya'da yeni yılı kutlamayacakların oranı ise sadece yüzde 3.

RUSLAR BU YIL DAHA FAZLA HARCAYACAK

Rusya İstatistik Servisi'nin verilerine göre 4 kişilik bir aile, yeni yıl sofrası için, geçen yıla göre yüzde 12,6 daha fazla harcayarak ortalama 5 bin 170 ruble (75 dolar) harcayacak. Rusya vatandaşlarının yeni yıl sofrasına daha fazla para harcamasının en büyük etken enflasyon olacak.

Araştırmaya göre ayrıca Rusya'da halkın toplam yeni yıl harcamaları da geçen yıla göre yüzde 38 oranında artacak. Bu yıl yaklaşık 3 bin ruble daha fazla harcayacak olan bir Rus vatandaşının ortalama yeni yıl harcaması 11 bin 884 ruble (170 dolar) olacak.

HEDİYELER AZALACAK

Ankete göre yeni yılda sevdiklerine hediye alacak olan Rusya vatandaşlarının oranı yüzde 28'e gerileyecek. Geçen yıl Rusların yüzde 35,2'si sevdiklerine hediye almıştı. Ayrıca Rusların yüzde 11'i yeni yılda hediye olarak para, yüzde 7'si hatıralık eşya ve yüzde 7'si de otomobil istiyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Kızıl Meydan kapalı, Ruslar yeni yılı evde karşılayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER