'Kızılırmak Deltasını Anlatmak' adlı yarışmada dereceye girenler ödüllendirildi


Samsun Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nin tanıtılması için düzenlenen 'Kızılırmak Deltasını Anlatmak' konulu, ödüllü foto safari ve fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü ile Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından organize edilen Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğrafların sahipleri ödüllerine kavuştu. Ödül töreninde konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Amacımız Kızılırmak Deltası'nı daha iyi tanıtmak. Delta ülkemizin çok nadide bir alanı. Ancak bu cennet köşemiz yeterince tanıtılmamış." dedi.

Fotoğrafçılar tarafından çekilen Kızılırmak Deltası fotoğraflarının çeşitli illerdeki sanat galerilerinde sergileneceğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti: "Amacımız Kızılırmak Deltası'nı daha iyi tanıtmak. Delta ülkemizin çok nadide bir alanı. Ancak bu cennet köşemiz yeterince tanıtılmamış. Biz son yıllarda burada kurulmuş olan bir birlikle doğanın ve doğal hayatla ilgili değerleri çok iyi bilen bir valimizle bu konuya eğilerek farklılıkları ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Gelecekte göreceksiniz Kızılırmak Deltası Türkiye kamuoyunda kendisinden çok daha fazla bahsedilen bir alan haline gelecek. Bir taraftan deltaya zarar verecek tüm uygulamalara dur derken diğer yandan da oradaki köy yaşamını doğal hayatı teşvik etmeye çalışıyoruz. Özellikle oradaki manda yetiştiriciliğinden doğan ekonominin canlanması için çabalarımız var."

Ödüllü fotoğraf yarışmasının birincilik ödülünü 'Deltada Şahin' fotoğrafıyla Nezaket Çağlar, ikincilik ödülünü 'Deltada Sürü' adlı fotoğrafla Mustafa Giral kazandı. Birinciye ödülünü Samsun Valisi İbrahim Şahin teslim ederken, ikinciye de ödülü Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz verdi. Törende mansiyon ödülleri de sahiplerini buldu.

Ödül törenine Samsun Valisi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz'ın yanı sıra Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar ve fotoğraf sanatçıları katıldı.



CİHAN
<< Önceki Haber 'Kızılırmak Deltasını Anlatmak' adlı yarışmada dereceye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER