Kızını bile tanıyamayan alzheimer hastası tutuklandı: 'Babam çok kötü halde'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ocak 15 2025
Cezaevlerinde yaşanan tarifsiz dramlara bir yenisi daha eklendi. Alzheimer hastalığı sebebiyle kendi kızını bile tanıyamayacak durumda olan 72 yaşındaki İbrahim Güngör'ün tutuklanarak cezaevine konduğu ortaya çıktı. Güngör tutuklanmadan önce hastane ve ev arasında devam eden bir hayat yaşıyordu.
İzmir’de Hizmet Hareketi gönüllülerine yönelik davalar kapsamında 8 yıl 1 ay hapis cezası verilen ve cezası Yargıtay tarafından onanan 72 yaşındaki İbrahim Güngör’ün 14 Aralık 2024’te tutuklandığı ortaya çıktı.
Bir ay İzmir Buca Kırıklar Cezaevinde kaldıktan sonra dört gün önce İzmir Menemen R (Rehabilitasyon) Tipi Cezaevine sevk edilen Güngür, dün yapılan açık görüşte üniversite okuyan 24 yaşındaki kızını bile hatırlayamadı.
“DÜNYAMIZ BAŞIMIZA YIKILDI, ÇOK ÇARESİZİZ”
Babasının tek kişilik bir hücrede kötü şartlarda kaldığını söyleyen Sueda Güngör, “Biz infaz erteleme beklerken babamı Menemen’e gönderdiklerini öğrenince dünyamız başımıza yıkıldı. Dün gittik gördük, berbat haldeydi babam. Yalnız başına kalmaması gerekirken tek kişilik bir odaya koymuşlar. ‘Kimse yanıma gelmiyor’ dedi. Babam Alzheimer hastası. Bir ay içinde hastalığı ilerledi. Görüşte ben de orada olduğum halde beni sordu, ‘Geçen gün eve geldim, yemek yedim’ dedi. Böyle bir insan hapiste nasıl kalabilir? Aklımız almıyor.” dedi.
“HAYVAN BAĞLASAN DURMAYACAK BİR HÜCREDE KALIYOR”
TR724'ten Sevinç Özarslan'ın haberine göre babasında prostat ve şeker gibi hastalıklarının da olduğunu belirten Güngör, “Prostatı olduğu için ayağında sonda ile geliyor. Buca Kırıklar 2 Nolu F Tipi Cezaevine kalırken tekerlekli sandalye ile görüşe gelmişti. Burada zorlana zorlana ayağa kalkmış, bize belli etmemeye çalışıyor ama oldukça kötü durumda. Çaresiz durumdayız.
“GÖZLERİMİZİN ÖNÜNDE ERİYOR”
Yalnız başına ne yapıyor bilmiyoruz. Kaldığı yer leş gibiymiş, hayvan bağlasan durmaz diye tarif etti. Evdeyken yalnız başına tuvalete gidemiyor, denge kaybı yaşıyordu. Orada Allah muhafaza, ayağı kaysa düşse daha sıkıntı olur ki babamın beyninde
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı4.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!5.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!
6.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!7.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...8.Cem Küçük Erdoğan'ın arkasından iş çevirmiş: 'Büyük fırsat, Ekrem Bey kaçırmasın'9.Sinan Ateş davasında sıcak gelişme!10.Açıklandı: AİHM'deki Kavala dosyasında yeni gelişme

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







