KKTC'deki kürtaj skandalında 'anneler' Türkiye'den çıktı


KKTC'deki kürtaj skandalında 'anneler' Türkiye'den çıktı
KKTC'de kürtaj skandalında aralarında doktor ve diğer sorumluların bulunduğu 8 kişi hakkında soruşturma devam ediyor. KKTC polisinin yaptığı sorgulamalarda yeni bilgiler elde edilirken, gömülen fetüslerin annelerine ulaşıldığı ifade edildi.

KKTC'de geçtiğimiz ay polisin ihbar üzerine yaptığı kazılarda bulunan fetüslerle (gebeliğin 9. haftasından sonra doğuma geçen kadar sürede anne karnındaki bebek) ilgili tutukladığı 8 kişi hakkında soruşturma devam ediyor. Polis alınan 8 günlük ek tutukluluk süresinde, incelenen hastane kayıtlarında fetüslerin annesi olduklarından şüphelenilen ve şuan Türkiye'de olduğu tespit edilen isimlere ulaştı.

ANNELER BULUNARAK DNA TESTİ YAPILDI

KKTC polisi ile eş zamanlı hareket eden Türk yetkililer, isimlerin bulunarak DNA'larının yapılması için gerekli yazışmaları gerçekleştirdi. Zanlıların hesap hareketleri ile ilgili mali polisin araştırması devam ederken, 8 kişi ek tutukluluk talebiyle Girne'de mahkemeye çıkarıldı. Polise verilen 8 günlük ek tutukluluk süresinde suçların açığa çıkması için polise bir şans daha verilmesi gerektiğine değinerek tüm zanlıların 8'er gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

Girne Polis Müdürlüğü'ne bağlı Adli Şube'de görevli polis görevlisi, ek tutukluluk süresinde 11 kişinin ifadesinin alındığını belirterek, Ada Hospital'den alınan dosyaların incelenmeye devam ettiğini söyledi. Polis görevlisi, incelenen dosyalarda fetüslerle bağlantılı olduğuna inanılan annelerin isimlerine ulaştıklarını ve bu isimlerin Türkiye'de olduğunu belirtti.

"SUÇ MAHKEME HUZURUNDA DEĞİŞEBİLİR"

Öte yandan soruşturma memuru, aralarında birde 34 haftalık bebeğin bulunduğu fetüslerin ölüm nedeninin gelecek olan raporda olduğunu ifade ederek, suçun mahkeme huzurunda tamamen değişebileceğini belirtti. Zanlı avukatları polisin 8 günlük ek tutukluluk süresine itiraz etti. Dr. Fahri Karagözlü'nün avukatı Güneş Menteş müvekkillinin dava okunup serbest kalabileceğine dikkati çekerek 8 güne itiraz ettiğini söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber KKTC'deki kürtaj skandalında 'anneler' Türkiye'den çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER