KKTC Konsolosu İnanıroğlu'ndan Silifke Kaymakamlığı'na ziyaret

KKTC Konsolosu İnanıroğlu'ndan Silifke Kaymakamlığı'na ziyaret

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir'e nezaket ziyaretinde bulundu.

Yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, "Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, dostluktan da öte kardeşlik bağı ile birbirine bağlıdır. Anavatan Türkiye her zaman KKTC'nin yanında ve arasındaki ilişkilerin köklü bir tarihi var. Silifke'nin, hem KKTC - Türkiye ilişkilerinde, hem de karşılıklı toplumsal ilişkilerde çok özel bir yeri vardır. Barış harekâtından bu yana Silifke ve Taşucu Anadolu'nun Kıbrıs'a açılan kapısı olmuştur. Çamdüzü Kıbrıs Şehitliği'nin de iki ülke insanı için önemli bir yeri vardır. Silifke Belediyesi ve Orman İşletme ile birlikte bu sene şehitliğimizi daha bakımlı ve güzel hale getirdik. Silifke tarihi, turizmi, doğası, denizi ile birlikte Kıbrıs'a açılan bir kapı. Bundan sonraki ortak işbirliği çalışmalarında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek olacağız." diye konuştu.

Konsolos Ayşen Volkan İnanıroğlu da Mersin Konsolosluğunda göreve başlayalı 6 ay olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "İlk ziyaretimi Silifke'ye yaptım. Silifke'nin Kıbrıs halkı için ayrı bir önemi ve yeri var. 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı ile birlikte anavatanımız Türkiye'ye ve halkına çok teşekkür ediyorum. Mersin ilimiz gibi Silifke ilçemiz de, Kıbrıs ile Anadolu'nun bağlantısı ve ayağı olan bir köprüdür. Bundan sonraki çalışmalarımızda da Silifke ile birlik beraberlik uyum içerisinde çalışıp, iki ülke arasındaki bağları daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Yıllarca esaret altında kalmış Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının her zaman yanında olan Türk halkına şükranlarımızı sunuyoruz. Kıbrıs'ta vatan uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi minnetle anıyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber KKTC Konsolosu İnanıroğlu'ndan Silifke Kaymakamlığı'na... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER