KKTC Mersin Konsolosu'ndan 20 Temmuz ziyareti


Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Kıbrıs Harekâtı'nın '20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı' olarak ilan edilmesinin 41. yıl dönümü dolayısıyla, KKTC Mersin Konsolosu Ayşen İnanıroğlu'nu makamında kabul etti.

Belediye Başkanlık makamında düzenlenen kabulde Konsolos İnanıroğlu'na Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, Başkan Yardımcısı Erdoğan Balcılar ile Kıbrıs Türk Kültür Derneği Mersin Şube Başkanı Bilge Tatver de eşlik etti.

Ziyaretlerinden dolayı KKTC Mersin Konsolosu ve beraberinde ki heyete teşekkür eden Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, 'Bu yıl, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 41. yılını kutluyoruz. 41 yıl önce tüm Kıbrıslı vatandaşlarımızın başta yaşam hakkı olmak üzere her türlü haklarını korumak, yaşanan insanlık dışı trajedilere ve dünyanın gözü önünde gerçekleştirilen katliamlar dâhil vicdanın kabul edemeyeceği olaylara karşı Türkiye Cumhuriyeti uluslar arası anlaşmalardan doğan hakları çerçevesinde Kıbrıs'a barış harekâtı yapmıştır. Harekât sadece Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti için değil Kıbrıs'ın bütünü için barışı getiren bir çıkarma olmuştur. En kısa sürede Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin eşit bir devlet ve toplum olarak Kıbrıs'taki yaşama ortak olduğu sürecin Türkiye açısından gerçekleştiği nokta Silifke ve Mersin'dir. Mersin ilimiz gibi Silifke ilçemizde, Kıbrıs ile Anadolu'nun bağlantısı ve ayağı olan bir köprüdür" ifadelerini kullandı.

Turgut, her 20 Temmuz'da Kıbrıs'ta olduğu gibi Silifke'de de aynı coşku ve gururla kutlamaların yapıldığını dile getirerek, bu yıl da etkinliklerin aynı heyecanla gerçekleştirileceğini aktardı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Konsolosu Ayşen İnanıroğlu ise "20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nı 41. yıl dönümünü bir kez daha Silifke ve Mersin'de yapılacak etkinliklerle kutlayacağız. Barış harekâtının çıkış noktası Silifke ve Mersin'de kutlamaların yapılması bizim için büyük bir onur. Yıllarca esaret altında kalmış Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının her zaman yanında olan Türk halkına şükranlarımızı sunuyoruz. Kıbrıs'ta vatan uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Çalışmalarımıza destek veren herkese teşekkür ederim. Sizlerle çalışmak benim için büyük bir onurdur." dedi.

Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Heyeti Başkanı Yılmaz Bora da Mersin ve Silifke'nin Kuzey Kıbrıs halkı arasında ayrı bir yeri var. Yıllarca Rum mezalimi altında kalan Türk halkının baskılara her zaman direndiğini, kimliğinden ve Türklüğünden asla taviz vermediğini kaydederek, "Kuzey Kıbrıs'ın gözü ve kalbi devamlı Türkiye'ye bakarak inançla kutlu günü bekledi. Nihayet 20 Temmuz günü özgürlüğüne kavuştu. Kıbrıs'ta ordumuzun eşliğinde rahat ve özgür yaşıyoruz. Barış harekâtı Kıbrıs'a özgürlük, getirmiştir. Kurmuş olduğumuz devleti yaşatmaya çalışacağız. Anadolu özlemimizi bu kabulle gidermiş olduk. Sizlere şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Konsolos İnanıroğlu, Belediye Başkanı Mustafa Turgut'a plaket takdim etti. Kıbrıs Türk Kültür Derneği Başkanı Tatver ve Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora da Başkan Turgut'a getirmiş oldukları dokuma tablo ile kitapları hediye ettiler. CİHAN
<< Önceki Haber KKTC Mersin Konsolosu'ndan 20 Temmuz ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER