KKTC Sağlık Bakanından 'kürtaj' açıklaması: Niçin istifa edeyim?


KKTC Sağlık Bakanı Salih İzbul, kürtaj skandalı ile ilgili özel hastaneler ve tüp bebek merkezilerinin rutin olarak denetlendiğini söyledi. İzbul, yasal boşluklardan dolayı birtakım eksikliklerin olabileceğini ifade etti.

İzbul 'istifa etmeyi düşünüyor musunuz?' şeklindeki soruya da "Niçin istifa edeyim? Biz burada elimizden geldiğince bu işleri düzeltmek için varız zaten ve o noktada gidiyoruz." diye cevap verdi.

Salih İzbul ve beraberindeki heyet, basın toplantısı düzenleyerek, KKTC'deki kürtaj skandalı ile ilgili konuştu. Gebeliğin yasa dışı sonlandırılmasının adli bir vaka ve suç olduğunu vurgulayan İzbul, suçu önceden bilip de önleyebilecek bir mekanizma olamayacağını, bunun ancak polisle işbirliği ve ihbar ile ortaya çıkacağını kaydetti.

Özel hastaneler ve tüp bebek merkezilerinin rutin olarak denetlendiğine, ancak tüzükler olmaması nedeniyle yasal boşluklardan dolayı birtakım eksikliklerin olabileceğine işaret ederek, tüzük çalışmalarını bir an önce tamamlayacaklarını kaydetti.

"YASADIŞI KÜRTAJLARI TESPİT EDİP ÖNLEMEK ÇOK ZOR"

İzbul, 10 haftalığa kadar kürtajın yasal olduğunu kaydederek, gayrı yasal kürtajları tespit edip önlemenin son derece zor olduğuna değindi.

Kürtajın tamamen yasaklanmasına ilişkin bir soruya karşılık olarak da Bakan İzbul, bunun bir politika sonucu olabileceğini, bu konuda hükümetin bir karar vererek politika oluşturması gerektiğini söyledi.

"NİÇİN İSTİFA EDEYİM"

"İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna Bakan İzbul, "Niçin istifa edeyim, Biz burada elimizden geldiğince bu işleri düzeltmek için varız zaten ve o noktada gidiyoruz. Bu yılların sorunudur. Bu son dönemde 5-6 ay içinde olan bir sorun değildir. Bu konularda şu anda oldukça fazla mesafe de kat ettik." şeklinde cevap verdi. CİHAN
<< Önceki Haber KKTC Sağlık Bakanından 'kürtaj' açıklaması: Niçin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER