KKTC'de askeri bölgedeki cephanelik patladı

KKTC’nin turizm başkenti Girne’nin doğusunda Çatalköy mevkiinde gece yarısından sonra askeri mühimmat deposu patladı

SHABER3.COM

KKTC’nin turizm başkenti Girne’nin doğusunda Çatalköy mevkiinde gece yarısından sonra askeri mühimmat deposu alev aldı, şiddetle patlayan top ve tank mermileri, deponun yakınındaki 5 yıldızlı tatil köyünde ve çevredeki evlerde hasara ve kırılan camlardan yaralanmalara neden oldu.


Sabaha kadar devam eden yangın ve patlamalar nedeniyle bölge trafiğe kapatıldı. Olay yerinden açıklama yapan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, can kaybının yaşanmadığını ve gerekli tüm önlemlerin alındığını söyledi.

TURİSTLER BODRUM VE SAHİLE KOŞTU

Askeri mühimmat deposundaki yangın sabaha karşı 1.30’da meydana geldi. Girne’nin 10 kilometre doğusunda Çatalköy mevkiinde sahil yakınındaki askeri bölgede henüz bilinmeyen bir nedenle askeri mühimmat deposunda yangın çıktı.

Peş peşe patlayan top ve tank mermileri bölgede evler ve 5 yıldızlı tatil köyünde hasara yol açtı. Hasar patlamaların şiddetinden, kırılan camlardan dolayı kaynaklandı. Otel müşterileri bodrum katı ve sahile taşınırken, deponun bulunduğu askeri birliğin yakınındaki Arapköy ve Çatalköy’de evler boşaltıldı.

EVLERE ŞARAPNEL YAĞDI


Bazı evlerin bahçe ve çatılarına şarapnel parçaları düştü. Mühimmat patlamaları sabahın erken saatlerinde sıklığını ve şiddetini azalttı.

Patlama ve yangına önce askerler ardından itfaiye müdahale etti. Bölgeye giriş ve çıkışlar kontrol altına alınırken, itfaiye olası orman yangınına karşı bölgede önlem aldı.

CUMHURBAŞKANI AKINCI: CAN KAYBI YOK

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Ersin Tatar ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay hemen olay yerine geldi. Akıncı, patlamada can kaybı yaşanmamasının önemli olduğunu belirterek, yetkilerinin gerekli önlemleri aldığını söyledi.

Patlamalardan en fazla hasar alan tatil köyünün bodrum katında toplanan turistleri sakinleştiren Akıncı, uçuşları bulunan yolcuların da polis kontrolü eşliğinde havaalanına taşınacağını söyledi.
<< Önceki Haber KKTC'de askeri bölgedeki cephanelik patladı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER