KKTC'den "yerli oto" çalımı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Şubat 21 2020
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ilk yerli otomobiline "Günsel" ismini verdi. Üretim 2021'de başlayacak. Türkiye'de ise Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinin İtalya'dan gemi ile getirdiği "yerli" otomobilin motorunun Alman Bosch firmasından, bataryaların Çin'den ithal edileceği ortaya çıkmıştı. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ortaklarının montajın yapılacağı fabrikayı ne zaman inşâ edeceği de meçhul!
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ilk yerli otomobili Günsel Oto B9'u Girne’de tanıttı.
Tanıtıma Başbakan Ersin Tatar, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Kudret Özersay, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, KKTC 3'üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile çok sayıda davetli katıldı.
İSMİ GÜNSEL, ÜRETİMİ 2021'DE
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Ar-Ge ekipleri ile otomotiv mühendisliği bölümü tarafından 2016'de prototip üretimi tamamlanan "GÜNSEL" ismi verilen ilk modeli "B9" ile ikinci modeli SUV tipi J9'un teknik özelleri anlatıldı.

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, "KKTC adına sevindirici bir olaya şahitlik ediyoruz ve bu güzelliği ortaya koyanları tebrik etmek istiyorum." dedi.
Elektirkle çalışacak olan Günsel'in 'B9' ile SUV tipi 'J9' olmak üzere 2 adet modeli olacak.

Üç renk olarak tanıtılan Günsel'in seri üretimi ise 2021'de başlayacak.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!3.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi4.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'5.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!
6.BİM Bank geliyor: Süreç resmen başladı7.Zelenski 20 maddelik barış planını kamuoyuna ilk kez açıkladı8.Mahkeme salonunu birbirene katmışlardı: Daltonlar'ın cezası belli oldu!9.Rusya cephesinden ilk açıklama: Rus İHA'larının Türkiye'de ne işi var?10.Milyon dolarlar havada uçuşuyor: Rezan Epözdemir’in MASAK raporundan kimler kimler çıktı?

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamik...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...


