'Altın klozet' davasında karar
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ocak 8 2016
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açtığı tazminat davası reddedildi.

Ankara 27. Asliye Hukuk Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Altın kaplama klozet” açıklaması nedeniyle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açtığı 100 bin liralık tazminat davasının reddine ilişkin gerekçesini açıkladı. Kararda, Kılıçdaroğlu’nun “Altın kaplamalı klozet’’ ifadesinin “Siyasi eleştiri olarak kabul edilmesi gerektiği” belirtildi.
Kararda Cumhurbaşkanı Erdoğan için şu ifadeler kullanıldı: “Kişinin üstlendiği görev ne kadar önemli ise hakkında yapılan eleştirilerin o kadar yoğun ve gerektiğinde sert olabileceğinin kabulü gerekir. AİHM’in kararlarında da belirtildiği üzere siyasi hüvviyete sahip şahısların kendilerine yönelik sert, ağır ve hatta incitici eleştirilere de katlanmaları gerekir. Söylenen sözler bir bütün olarak göz önünde tutulduğunda, davalının güncel olan haberlerle bağlantı kurarak ‘Altın kaplamalı klozet’ şeklinde ifade etmiş olması, davacının kişilik haklarına saldırı oluşturmayacağı, siyasi eleştiri olarak kabul edilmesi gerektiği kanaatine varılmıştır.”
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama2.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!3.Erden Timur tutuklandı!4.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Habertürk eski GYY Veyis Ateş tutuklandı5.M. Ertuğrul İncekul'dan yeni kitap: Tutsak Zamanlar
6.İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı7.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı8.Türk askeri Gazze'ye gidecek mi? Trump: Netanyahu ile Türkiye’yi görüşeceğiz9.Erden Timur için tutuklama talebi10.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







