Koalisyon görüşmesi sonrası ilk açıklama

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin koalisyon kurma çalışmaları kapsamında Meclis'te bir araya geldiği görüşme sona erdi.

Koalisyon görüşmesi sonrası ilk açıklama

Saat 14:00'te başlaması planlanan görüşme 21 dakikalık gecikmeyle başladı. İki liderin basına kapalı gerçekleşen görüşmesi, yaklaşık iki buçuk saat sürdü.

Koalisyon görüşmesine Davutoğlu ile AKP'den katılan tek isim olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Sayın Başbakanımız çok güzel açıklamalar yapacak" dedi.  

Başbakan Davutoğlu'nun saat 17:30'da basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi.


Davutoğlu'nun teklifleri arasında "Ortak ve uzlaşılan konular çerçevesinde hükümet kurmak veya seçime gitmek de dahil birçok seçeneğin" olduğu ifade ediliyordu.

'MHP'nin 4 şartı vardı'

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ise bugünkü görüşmede olası bir koalisyon kurulması için dört şartı gündeme getirmişti:

- Anayasa'nın ilk dört maddesinin değiştirilmemesi
- Çözüm sürecinin bittiğinin açıklanması
- Yolsuzluk soruşturmalarının yeniden açılması
- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yetki sınırlarına çekilmesi

Erdoğan - Bahçeli gerginliği

Davutoğlu ile Bahçeli arasındaki görüşmenin öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli arasında da 'Koalisyon görüşmelerine etki' tartışması çıkmıştı.

AKP'nin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile yürüttüğü koalisyon görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından konuşan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim istediğini ve "Demokrasinin ruhuna kastediyor" diyerek bu isteğin koalisyon görüşmelerine de etki ettiğini söylemişti.

Erdoğan ise Bahçeli'nin iddialarına 'Edep sınırlarını aştı' diyerek yanıt verdi ve iddia sahiplerinin ispatla mükellef olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP lideri Davutoğlu'nu 9 Temmuz'da hükümet kurmakla görevlendirmişti. Hükümetin kurulması için tanınan yasal süre 45 gün ve sürenin dolacağı tarih ise 23 Ağustos.
<< Önceki Haber Koalisyon görüşmesi sonrası ilk açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER