Koç: G20 Zirvesi'nde Davutoğlu'nun, Erdoğan'ın gölgesinde bırakıldığı açık


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, G20 Zirvesi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gölgesi altında geçtiğini belirtti. Koç, "Başbakan için üzülerek söylüyorum. Geleneksel olarak temsil edilmesi gereken bir toplantıda gereken platformlarda Cumhurbaşkanın gölgesinin altında bırakıldığı açık bir gelişmedir. Ama sahnede 'hep ben yine ben tek ben her zaman ben' diyen bir anlayışın ön safta bulunduğunu ve başbakanın Türkiye'nin idari sistemine, netliğine Anayasa'sındaki görev tanzimine rağmen mevcut Cumhurbaşkanı tarafından baskılandığını görüyoruz." dedi.

Sözcü Haluk Koç, G20 Zirvesi ve CHP'nin Olağan Kurultayı hakkında parti genel merkezinde açıklamalarda bulundu. G20 Zirvesi'nde Türkiye'yi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun temsil etmesi gerektiğine dikkat çeken Koç, Davutoğlu için üzgün olduğunu dile getirerek, şunları aktardı: "Başbakan için üzülerek söylüyorum. Geleneksel olarak temsil edilmesi gereken bir toplantıda gereken platformlarda Cumhurbaşkanın gölgesinin altında bırakıldığı açık bir gelişmedir. Bakan olmuş bazı kişilerin 'Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın aralarına fitne sokamazlar' gibi günlük sokak laflarına cevap vermek için bunu söylemiyorum. G20 toplantılarında idari olarak temsil etmesi gereken makam başbakanlık makamıdır. Daha önceki toplantılarda da Avusturalya son toplantı örneğinde olduğu gibi Davutoğlu'nun bu görevi sürdürmesi gerekirdi. Ama sahnede hep ben yine ben tek ben her zaman ben diyen bir anlayışın ön safta bulunduğunu ve başbakanın Türkiye'nin idari sistemine, netliğine, Anayasa'sındaki görev tanzimine rağmen mevcut Cumhurbaşkanı tarafından baskılandığını görüyoruz. Başbakan adına bunu üzülerek tespit ettiğimizi eklemek istiyorum."

Haluk Koç, 26. Dönem Parlamentosunda Başbakanı gölgede bırakacak tarzda davranışların sergilenmemesi gerektiğine de işaret ederek, "Bu tavır ve davranışlar önümüzdeki dönem yürütme görevinde de aynı şekilde başbakanı gölgede bırakacak tarzda sergilenirse Türkiye'nin 26. Dönem Parlamentosundan da istediği toplumsal huzuru, beklentiyi bulmasının zor olacağını göstermek durumundayız." ifadesini kullandı.

"OLAĞAN KURULTAY OCAK AYININ İLK 15'İNDE"

Parti Sözcüsü Koç, CHP Olağan Kurultay sürecinin devam ettiğini, kongrelerin ise 12 ilde tamamladığını belirterek, "Aralık ayının sonuna kadar bütün illerimizde kongrelerimiz tamamlanmış olacak. Ocak ayının ilk 15'i içinde CHP Olağan Kurultayı'nı gerçekleştirerek yeni bir kadroyla yeni bir yönetim anlayışıyla yeni bir iş bölümüyle yoluna devam edecek." dedi.

Muharrem İnce'nin 400 imza toplandığı iddiasına ise Koç, "Genel başkanlık iddiasını koyan arkadaşlara başarılar diliyorum. CHP diğer siyasi partiler gibi kendi partisini zedeleyecek adımlar atmaz. İmza toplandı, toplanmadı onları bilmem ama CHP olağan takvimini işletiyor. Genel başkanın olağanüstü kurultayı toplama yetkisi vardır ama başkan böyle bir yetkiyi niye kullansın. Olağan kurultayımız olacak. Burada kişisel beklentiler değil, CHP'nin doğru işler yapması ve yoluna devam etmesi önemlidir." karşılığını verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Koç: G20 Zirvesi'nde Davutoğlu'nun, Erdoğan'ın gölgesinde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER