Koç:Hakim karından dolayı tutuklanıyorsa Türkiye'de mahkeme teslim demektir


CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "Herkesin yaşam tarzı, inancı ve kökeni ile başımızın üstünde yeri var. Tek şartla, bu devlete saygı duyacağız, bu bayrağa saygı duyacağız." dedi. Semboller üzerinden siyaset yapma döneminin bittiğine işaret eden Koç, "Hakim verdiği karardan dolayı tutuklanıyorsa Türkiye'de mahkeme teslim demektir." ifadelerini kullandı.

CHP Ankara milletvekili adayı olan Haluk Koç, seçim çalışmaları kapsamında, partisinin Pursaklar ilçe başkanlığını ve esnafını ziyaret ederek, Çankırı Küçük Hacıbey Köyü Derneği üyeleriyle de bir araya geldi.
Buradaki konuşmasında Türkiye'de semboller üzerinden siyaset yapma döneminin bittiğini vurgulayan Koç, "İnancı, yaşam tarzı ve kılık kıyafeti üzerinden insanları siyaset malzemesi yapmak yanlıştır. Bizim eksiğimiz varsa biz onu fark ettik. Zaten okullardaki serbestlik ortamı bizim tutumuzla sağlandı ve bu mesele bitti artık" diye konuştu.
Koç, "Herkesin yaşam tarzı, inancı ve kökeni ile başımızın üstünde yeri var. Tek şartla, bu devlete saygı duyacağız, bu bayrağa saygı duyacağız. Öteki özellikleri söylemek senin şerefin, zenginliğin ama birlikte yaşama iradesini tartışmaya açmayacaksın. Bende açtırmıyorum. Bütün mesele bu." diye konuştu.

HAKİMLERİN TUTUKLANMASI

Bir hakimin verdiği karardan dolayı tutuklanmasını yanlış bulduğunu belirten Haluk Koç, "Hakim verdiği karardan dolayı tutuklanıyorsa, Türkiye'de mahkeme teslim demektir. Verdiği karar yanlış olabilir, üst mahkemesi var ve orada düzeltilebilir." değerlendirmesinde bulundu.

CHP'nin seçim vaatlerini açıkladıktan sonra iktidar partisinin çok sert eleştirilerine maruz kaldığını ileri süren Koç, CHP'nin emeklilere iki maaş ikramiye, kredi kartı faizlerinin bir bölümünün silinmesi, taşeron işçilere kadro, asgari ücret artışı, aile yardımı, mazot fiyatı gibi vaatlerinden söz etti.
Çiftçilerin mazotu ne kadar kullanacağının belirlendiğini anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç, "Tarım konusunda iki Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor. Köylüye mazot 1,5 lira dedik, 'Asla veremezsin, verdirtmem' diyorlar. Bal gibi veririz, rafineri çıkışı fiyatı belli. Nasıl yatçılara veriliyor, biz de ÖTV'siz KDV'siz mazot vereceğiz." dedi.

"SİYASET FUTBOL TAKIMINA BENZEMEZ"

Siyasetin futbol takımına benzemediğini ileri süren Koç, şöyle devam etti: "Takımın yenilir, tutmaya devam edersin ama siyaset öyle değil. Siyasete inanılır oy verilir, destek sağlanılır, inanç varsa yine oy verilir. Artık kavga etmeden bir şeylerin değişmesi gerektiğine inanıyorum. Kimseyi ayırt etmeden kucaklamaya çalışıyoruz. Artık yeni bir sayfa açma zamanı geldi. Kimseyle işimiz yok, önümüze bakıyoruz."

Bir vatandaşın "Suriyeliler geri dönecek mi?" şeklindeki sorusu üzerine Koç, "Ülkesinden kaçanlara insani görevimizi yapalım ama bir an önce Suriye'de bir barış oluşsun, Esad gider ya da kalır o onların meselesi. Biran önce biz oradaki karışıklığı artık teşvik eder, orayı karıştırır olmaktan çıkalım. Onları da kendi ülkelerine huzur içinde gönderelim. Yetmiyor, bizim somun bize yetmiyor, misafirperverlik hoş, güzel de misafir bile belli bir süre çekilir. Suriye huzura kavuşursa, dış politika değişikliğiyle olur gönderme. Çok üzülerek söylüyorum, Suriye'de olayı kışkırtan biziz." yanıtını verdi.

Seçimden sonra olası bir koalisyon durumunda, kiminle koalisyon kuracaklarının sorulması üzerine de Koç, "Demirel 'Doğmamış çocuğa don biçilmez' derdi. Şu mutfakta yemek pişsin, ondan sonra söyleyeyim çorba sıcak mı? tuzlu mu?" cevabını verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Koç:Hakim karından dolayı tutuklanıyorsa Türkiye'de... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER