Kocaeli'nde organ bağışı 3 kişiye umut oldu

Kocaeli'nde organ bağışı 3 kişiye umut oldu

Kocaeli'nde hayatını kaybeden 66 yaşındaki M.H., organ nakli bekleyen hastalara umut oldu. İzmit Seka Devlet Hastanesi'nde yapılan operasyonla, karaciğer ve böbrekler Türkiye Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi'nin koordinasyonunda nakil için sıra bekleyen vatandaşlara ulaştırıldı.

Kocaeli İzmit Seka Devlet Hastanesi'nde gerçekleşen operasyon ile ilgili bilgi veren Hastane Yöneticisi Op. Dr. Burak Karabulut, "Beyin kanaması teşhisi ile yoğun bakım servisimizde yatan 66 yaşındaki hastamıza yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Yaptığımız görüşmede hastamızın ailesi hayat kurtarmak için organları bağışlamayı kabul etti. En acı günlerinde önemli bir karar alan aile, 3 hastamızın hayatını kurtarmış oldu. Organları almak üzere Türkiye Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi'ne yaptığımız bildirim sonrası gece yarısı başlayan operasyonumuzla bağışlanan organlarımız umut olmak üzere nakledildi. Bakanlığımız ve hastanemiz adına hastamızın ailesine gösterdikleri bu örnek davranışlarından dolayı sonsuz minnet ve teşekkürlerimizi sunarız." dedi.

İzmit Seka Devlet Hastanesi Organ Koordinatörü Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Erkan Çelik ise şunları kaydetti: "Hastanemizde başarılı bir organ bağışı operasyonu daha yaşandı. Organ bağışı hayat kurtarıyor. Yaklaşık 4 saat süren bir operasyonla alınan karaciğeri ve böbrekler, Sağlık Bakanlığı'nın sisteminde kayıtlı olan uygun hastalara nakledilecek. Bu aile hepimize örnek olmalı. Onlarca hayatını kaybeden kişilerin organları toprak altında çürüyor. Halbuki cesur yürekle yapılacak organ bağışlarıyla organ nakli bekleyen insanlara şifa olunabiliyor. Bu önemli operasyonda 7/24 hazır bulunan ekibe, operasyona destek olan tüm çalışanlara çok teşekkür ederim, inşallah hepimiz bu sevince hepimiz ortak olduk." CİHAN
<< Önceki Haber Kocaeli'nde organ bağışı 3 kişiye umut oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER