Kocamaz: Mersin'in markalaşması konusunda geç kalındı


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'in markalaşması konusunda geç kalındığını belirtti. Kocamaz, "Bir an önce Mersin'e özgü dokuları ele alıp markalaşmada nereden yola çıkacağımızı, hangi baskın tarafı nasıl bir pazarlama kampanyası ile vereceğimizi belirlememizin zamanı gelmiştir." dedi.

Bu yıl 2'ncisi gerçekleştirilen 'Marka Kent Mersin Çalıştayı ve Kalkınma Zirvesi' başladı. Mersin Valiliği'nin himayesinde, Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Mersin Ekonomi Platformu'nun organizasyonuyla gerçekleştirilen çalıştay, Yanışlı Ulu Resort Hotel'de gerçekleştiriliyor. Çalıştaya, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanvekili Kasım Tanrıöver, Mersin Ekonomi Platformu Başkanı Ferudun Gündüz, AKİB Koordinatör Başkanı Alican Yamanyılmaz ile işadamları katıldı.

Vali Özdemir Çakacak açılışta yaptığı konuşmada, şehirlerin daha fazla yatırımcı çekmek ve turizmden daha fazla pay almak için kıyasıya mücadele içinde olduğunu vurguladı. Mersin'in bu yarışta en önde yer almak için tüm özelliklere sahip olduğunu vurgulayan Çakacak, "Zengin tarihi, ılıman iklimi, güzelliklerle dolu coğrafyası, yetişmiş insan gücü ve canlı sosyal hayatıyla hem yaşamak hem ziyaret etmek hem de yatırım için ideal bir şehir." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise markalaşmanın önemine değinerek, öncelikle kent markasının oluşturulmasını ve bu markayı destekleyen unsurların tespit edilmesi gerektiğini vurguladı. Mersin'in markalaşması konusunda geç kalındığına dikkat çeken Kocamaz, "Bir an önce Mersin'e özgü dokuları ele alıp markalaşmada nereden yola çıkacağımızı, hangi baskın tarafı nasıl bir pazarlama kampanyası ile vereceğimizi belirlememizin zamanı gelmiştir." ifadesini kullandı.

Kocamaz, şöyle devam etti: "Markalaşmayı planlarken en önemli unsurun, birkaç kişinin çalışma odasında değil, bu alanda yetişmiş hocalarımızın, kentlerin kaderini değiştirmiş marka uzmanlarımızın, bu kente gönül vermiş iş adamlarımızın, kentin silüetine farklı bir bakış açısı kazandıracak sanatçılarımızın bilgi ve yetenekleri ışığında çalışmalıyız."

Mersin Ekonomi Platformu Başkanı Ferudun Gündüz ise önlerinde uzun bir yol olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Bu hedefe ulaşabilmek için birbirimizin pozitif taraflarını öne çıkarmamız gerekiyor. Kuşkusuz insan olarak da kent olarak da toplum olarak da eksikliklerimiz vardır. Şu anda baktığımız zaman Türkiye'nin kendi içinde sorunları var, sınır komşularımızla sorunlarımız var ama bu bizim moralimizi bozmamalı. Çukurova'ya baktığımız zaman son zamanlarda güzel şeyler oluyor. 'Marka Kent Mersin Çalıştayı' da bunlardan bir tanesi."

Açılış konuşmalarının ardından Çakacak ve Kocamaz çalıştaya katılan kent dinamikleriyle birlikte özel istişare toplantısı gerçekleştirdi.

ULUSAL MARKALAR BAŞARI HİKAYELERİNİ ANLATTI

'Ulusal Markaların Başarı Hikayeleri' bölümünde Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ve Zade Yağları Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil sunumlarını gerçekleştirdi.

Büyükhelvacıgil, firmanın faaliyetleri hakkında şu bilgileri verdi: "Ürünlerimizi dünyada 60 ülkeye gönderiyoruz. Bir ayda, Türkiye'de ve dünyada yaklaşık 12 milyon eve ürünlerimiz giriyor. Dünyanın en geniş soğuk pres bitkisel yağ besin destekleri serisini oluşturduk. Dünyada bir ilk olarak, tamamen katkısız, soğuk pres yöntemi ile elde edilmiş çörek otu yağını geliştirdik. 3,5 yıllık çalışma, 3 bin 800 sayfalık raporun ardından dünyanın tek bitkisel ürünü Sağlık Bakanlığı'ndan sertifikalandırılmış oldu. Gıda takviyeleri genelde Tarım Bakanlığı'ndan sertifika alır, biz Sağlık Bakanlığı'ndan aldık. Fırsatları keşfedip daha önce yapılmamış ürünleri yapmaya çalışıyoruz."

40 yıllık başarı öyküsünü katılımcılarla paylaşan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ise şunları söyledi: "Bugün dünyanın sayılı boru üreticilerinden biriyiz. Bugün itibariyle dakikada 5 bin metreden fazla boru üretiyoruz. Azerbaycan'dan gaz taşıyacak boruları da avizelerde kullanılan küçük boruları da. Böyle bir açılımı 3 kıtada yapıyoruz. Türkiye'nin petrol sondaj borularından tutun, Amerika'da kaya gazı sondaj borularına kadar biz üretiyoruz. Yerin 5 bin metre altına inip kaya gazını alıp çıkaran borular yapıyoruz."

Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, sunumların ardından Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ve Zade Yağları Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil'e plaket vererek katılımları için teşekkür ettiler. CİHAN
<< Önceki Haber Kocamaz: Mersin'in markalaşması konusunda geç kalındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER