Kocaoğlu'ndan AK Parti'li İçten'e tepki: Kendini bilmez milletvekili

Kocaoğlu'ndan AK Parti'li İçten'e tepki: Kendini bilmez milletvekili

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Menemen ilçesinde yapımını tamamlanan Şehit Kubilay Köprülü Kavşağı ve bağlantı yollarının açılış törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in İzmir'le ilgili Twitter mesajlarına sert tepki gösterdi. Siyaset kurumu kirlenince sağlıklı insanların siyasetten kaçacağını, o zaman ülkeyi sağlıksız insanların yöneteceğini söyleyen Kocaoğlu, "Sağlıksız insanlar yönetirse işte böyle olur. Diyarbakır'dan gelir bir kendini bilmez milletvekili, İzmirli'ye Haşhaşi der. İzmirlinin yaşam biçimine saldırır." dedi.

Esatpaşa Mahallesi'nde yaptırılan Şehit Kubilay Köprülü Kavşağı ve bağlantı yolları törenle hizmete girdi. Başkan Kocaoğlu, 7 milyon liraya mal olan kavşak yatırımında 44 çam ağacını kurtarmak için projede değişiklik yaptıklarını söyledi. Menemen'in iki yakasını birleştiren ve Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın adının verildiği kavşağın açılış törenine CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ilçe belediye başkanları ve diğer vatandaşlar katıldı. Kocaoğlu, evlerin çok yakınından geçen kavşağın zor bir proje olduğunu ancak açmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

'TÜM İZMİRLİ HEMŞEHRİLERİMİZİ ESRARKEŞ YAPTILAR'

Konuşmasında genel seçim çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi üzerinden yürütülmesini eleştiren Kocaoğlu, Türkiye genelinde sadece İzmir'de, Büyükşehir ve ilçe belediyeler ağırlıklı siyaset yapıldığını söyledi. AK Parti Milletvekili İçten'in tweetlerine sert tepki göstererek, "Diyarbakır Milletvekili İzmir'e gelmiş, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy istemiş. En doğal hakkıdır. Ondan sonra ayrılmış, 20'ye yakın tweet atarak İzmir'i eleştirmiş, İzmir'i hırpalamaya çalışmış ve İzmir'in yaşam biçimine laf etmiş. İzmirli hemşehrilerimize Haşhaşi demiş. İzmir'e Adalet ve Kalkınma Partisi yönetimi tarafından çok sıfatlar eklenmeye çalışıldı. Onları hepiniz biliyorsunuz; 'Faşist İzmir' denildi. 'İnancı zayıf İzmir' denildi, 'Gavur İzmir' ima edildi. En son bomba, bizi Haşhaşi yaptılar. Tüm İzmirli hemşehrilerimizi esrarkeş yaptılar. Bu ne biçim zihniyettir? Bu İzmir'e nasıl bakıştır? Bu ne biçim değerlendirmedir, ne biçim siyasettir?" dedi. Bu sözleri duyduğunda kanının donduğunu söyleyen Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Siyaset adam gibi, efendice, etik kuralları gözardı etmeden, kimsenin işine gücüne, ahlâkına, çoluğuna çocuğuna, yaşam biçimine, inancına, ırkına, dinine, diline laf atmadan, kendi yapacağın hizmetleri söyleyerek yapılacak bir iştir ve eğer adam gibi yapıyorsan genel siyasetçi olarak 78 milyon insanını, yerel siyasetçi olarak İzmir'de 4 milyon 150 bin İzmirliyi, Menemen'de 150 bini aşkın kişiyi, köylüsüne kentlisine aynı nazardan bakıp hizmet ediyorsan, yaptığın ulvi bir görevdir ama siz siyaseti her türlü ticarete, hizmet dışı işlere alet ederseniz siyaset kurumu kirlenir."

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın, İzmir Körfezi ile ilgili tweetlerine de değinen Başkan Kocaoğlu, öncelikle İzmirlilere Haşhaşi diyenden hesap sorması gerektiğini söyleyerek, "Körfezde iki tane süpürge aracı ile gün ışığından gün batımına kadar temizlik yapıyoruz. Kuytu yerlerde dalgayla birlikte yüzen atıklar, naylonlar birikebiliyor, onu da gezici ekiplerimiz topluyorlar. İzmir Körfezi'nin kuytu yerlerinde böyle fotoğraflar çekilebilir. AKP İl Başkanı da böyle bir fotoğrafın altına, 'Hani körfezde yüzecektik?' diye yazmış. Sen o tweeti atacağına, İzmirlinin il başkanı olarak önce İzmirliye Haşhaşi diyenin peşine düşmelisin. Onun hesabını soracaksın ki senin İzmir'de yaşadığın, İzmirli olduğun, İzmirli yaşam biçimini sindirdiğin, İzmirliye saygı duyduğun belli olsun. Ona göre de gidip oy isteyeceksin. Gündemi değiştirmek için körfezin kıyısında biriken, belki de senin adamlarının attığı çöple, manipülasyonla, İzmir'e Haşhaşi diyen kendini bilmez adamın bu davranışını örtbas edemezsin. Kimse sana bunu örtbas ettirmez. Uyanık olalım, uyanık olalım ki ülke aydınlığa çıksın. Uyanık olalım ki ülkenin gelir dağılımı düzelsin." şeklinde konuştu.

Ardından Başkan Şahin, Başkan Kocaoğlu'na Menemen vazosu ve ilçede yetişen meyvelerden oluşan bir sepet armağan etti. Esatpaşa Mahallesi sakinleri de Kocaoğlu'na teşekkür ederek çiçek verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Kocaoğlu'ndan AK Parti'li İçten'e tepki: Kendini bilmez... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER