Kocasını av tüfeğiyle öldüren kadın serbest

İstanbul’un Pendik ilçesinde eşini av tüfeğiyle öldüren kadın serbest bırakıldı.

SHABER3.COM

Fevzi Çakmak mahallesinde yaşayan beş çocuk annesi Betül Filiz, önceki gün saat 20.30 sıralarında evlerinde eşi Sedat Filiz’i av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Kadın cinayet işledikten sonra üst kattaki komşusuna giderek eşini öldürdüğünü söyledi. Daha sonra olay yerine polis çağrıldı. Kadın gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Av tüfeğine de el kondu.

'BİR SEFERİNDE KAFAMA BIÇAK SAPLAMIŞTI’

Mahkemedeki sorgusunda, dün akşam namaz kılarken eşinin eve geldiğini, secdede iken kafasına ayağıyla bastığını öne süren Betül Filiz’in, “Sonra kendisi içeriye gitti. Ben de namazı kıldıktan sonra içeriye gittim. Yanında silah bulunuyordu. Kendisi ‘ben şimdi bu silahla önce Y.’yi, sonra annem ve babamı, sonra sizi, en son da kendi kafama sıkacağım’ şeklinde uyumadan önce sözü olmuştu. ‘Hepinizi geberteceğim’ dedi. ‘Ben şimdi bu silahla kafana sıksam etini cımbızla zor toplarlar’ dedi. Kendisi uyumadan önce uyuşturucu madde sarıp içmişti. Tüfek de başının ucuna bulunuyordu. Daha önce bana ve çocuklarıma çok eziyette bulunmuştu. Hatta bir seferinde kafama bıçak saplamıştı. Ben uyanınca tüfekle eylemde bulunmaması için başucunda bulunan tüfeği aldığım sırada tüfek birden ateş aldı. Ben daha önce hiç silah kullanmamıştım. Ateş etme gibi bir niyetim yoktu. Sadece bana ve çocuklarıma zarar vermesini engellemeye çalıştım. Çok pişmanım, öldürme kastım yoktu. Daha önce kendisi bir çok kez beni yaraladı. Dişimi kırdı, bıçakla kafamı yaraladı. 14 yaşındaki kızıma tasma takıp sokakta gezdirmişti. 8-9 defa kadın sığınma evine sığınmıştım. Evin ihtiyacını çalışıp ben gideriyordum. Benden sosyal yardım paralarını da zorla alıyordu. Bana zorla uyuşturucu madde veriyordu. Onun yüzünden daha önce iki gün yoğun bakımda kaldım. Eşimin anti sosyal kişilik bozukluğu vardı. Bununla ilgili raporları da vardı” şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

Mahkeme, suçun vasfının değişme ihtimali ve suçun meşru müdafaa sınırları içinde kalabileceği gerekçesi ile savcının tutukluluk talebinin reddine, Betül Filiz’in yurt dışına çıkışının yasaklanmasına karar verdi.

<< Önceki Haber Kocasını av tüfeğiyle öldüren kadın serbest Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER