"Artık yeter" diyen Koç mahkemeye verecek
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Eylül 24 2020
Koç Holding'in iştiraki Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (TÜPRAŞ) Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) medya havuzunun amiral gemisi Sabah gazetesinin iddialarına cevap verdi.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın ağabeyi Serhat Albayrak'ın idare ettiği Sabah gazetesinde Koç Holding ve iştiraklerine yönelik her gün yeni bir suçlama yöneltiliyor.
Dün Sabah yazarı Dilek Güngör "Akaryakıtta indirim oyunu" başlıklı makalesinde Koç Grubu’na ait TÜPRAŞ'ın benzin fiyatlarına zam geleceği gün dağıtım şirketlerine kota uyguladığını iddia etmişti.
Makalede benzin fiyatlarına yapılan zamların sorumlusu olarak TÜPRAŞ gösterilmişti.
TÜPRAŞ'tan yapılan açıklamada Güngör'ün iddiaları için "Tamamen gerçek dışıdır." ifadeleri kullanıldı.
"ÇAMUR AT İZİ KALSIN" YAKLAŞIMI KABUL EDİLEMEZ
Açıklamada, "Koronavirüs salgını gibi çok zorlu bir dönemde olağanüstü bir özveri ve gayretle gece gündüz çalışırken, akaryakıt dağıtım şirketlerine kota uyguladığımız ve adeta keyfi fiyatlama politikaları yürüttüğümüz gibi çirkin iddialar kabul edilemez." denildi.
Açıklama şöyle devam etti: "Hiçbir araştırma yapılmadan ve tarafımıza sorma ihtiyacı duyulmadan 'Çamur at izi kalsın' yaklaşımıyla ortaya atılan bu asılsız iddialar sadece şirketimize ve yatırımcılarımıza değil en büyük zararı ülkemize vermektedir."
TÜPRAŞ, Sabah gazetesini ve Dilek Güngör aleyhine tazminat davası açacak.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?5.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'8.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç9.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!10.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...


