ABD'den yabancı öğrencilere şok

Koronavirüs nedeniyle birçok eğitim kurumu derslerine internet üzerinden devam ederken, Harvard Üniversitesi'nin de dersleri gelecek yıl tamamen sanal ortama taşıyacağı belirtildi. Bu arada eğer dersler online ise öğrencilerin ülkeyi terk etmesi istendi.

SHABER3.COM

Harvard Üniversitesi, gelecek akademik yılda tüm derslerin internet üzerinden yapılacağını ve yıllık eğitim ücretinin 50 bin dolar civarında olmaya devam edeceğini açıkladı.

Lisans öğrencilerinin yüzde 40 kadarının kampüste kalmaya devam edebileceği belirtilirken, öğrencilerin kampüste kalmayı seçseler bile, bile dersleri internet üzerinden alacağı kaydedildi.

Yeni kurallara göre, öğrencilerin kaldıkları yatakhanelere ziyaretçi alınmayacak ve hatta bir yatakhanede kalanların, diğer yatakhaneleri ziyareti yasak olacak.

ABD, Kanada ve Britanya'da birçok okul sonbahar döneminde uzaktan eğitim modeline devam edileceğini duyururken, bazı okullar tüm öğretim yılının uzaktan yapılacağını açıkladı. Öğrenciler, okulların eğitim ücretinde indirim yapmasını talep ederken, çoğu okul bu konuda kısıntıya gitmedi.

YABANCI ÖĞRENCİLERE 'ÜLKENİZE DÖNÜN' ÇAĞRISI

ABD yönetimi, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle güz dönemindeki eğitimlerinin tamamını internet ortamına taşıyan okullarda öğrenim gören yabancı öğrencilerin ülkeyi terk etmesini istedi.

ABD'de Harvard Üniversitesi başta olmak üzere bazı üniversitelerin gelecek akademik yılda tamamen online eğitim yapma kararının ardından ABD Sınır ve Gümrük Muhafaza Biriminden (ICE) yabancı öğrencilere ilişkin açıklama geldi.

Tamamen internet üzerinden eğitime geçen üniversitelerde okumaya hak kazanan öğrencilere yeni vize verilmeyeceğine işaret edilen açıklamada, hali hazırda ABD'de bulunan öğrencilerden de ülkeyi terk etmeleri gerektiği belirtildi.

Açıklamada, öğrencilerin yasal statülerinin korunması için bu öğrencilerin kısmen ya da tamamen yüz yüze eğitim veren diğer üniversitelere geçiş yapmaları gerektiğinin altı çizildi. Ayrıca hem online hem de yüz yüze eğitim yapacak üniversitelerde okuyan yabancı öğrencilerin de yalnızca 1 ders ya da 3 kredi alma hakkı bulunacak. 
<< Önceki Haber ABD'den yabancı öğrencilere şok Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER