Kokpitlerde pilotların yalnız kalması yasaklanıyor


SİDNEY (CİHAN)- Avustralya havacılık otoriteleri, pilotların bulunduğu kokpit odası için yeni güvenlik önlemleri alacak. Buna göre Avustralya'da çalışan yolcu uçaklarının kokpitlerinde her zaman en az iki kişinin bulunması zorunlu olacak.

Alman Germanwings havayolu şirketine ait uçağın henüz bilinmeyen bir sebeple Fransa üzerinde iddiaya göre ikinci pilot tarafından kasıtlı olarak düşürülmesinin ardından Avustralya havacılık otoriteleri, pilotların bulunduğu kokpit odası için yeni güvenlik önlemleri almaya hazırlanıyor.

Avustralya'nın sembol havayolu şirketi Qantas tarafından yapılan bir açıklamada, uçak kokpitlerinde en az iki kişinin bulunmasının ilave bir güvenlik önlemi olarak gerekliliğini değerlendirdikleri belirtildi.

Kanada ve Yeni Zelanda'da ise kokpitlerde en az iki kişinin bulunması zorunluluğu yeni güvenlik önlemi olarak uygulamaya konuldu. Alman Lufthansa Havayolları da bir açıklama yaparak aynı kuralı uygulayacağını ilan etti.

Avustralya Altyapı ve Bölgesel Gelişim Bakanı Warren Truss tarafından yapılan açıklamada ise Germanwings isimli havayolu şirketine ait uçağın kaza nedenin tam olarak belli olmasından sonra bir karar verileceği belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Kokpitlerde pilotların yalnız kalması yasaklanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER