Kolordu komutanı PYD'nin kontrolüne geçen sınırda incelemede bulundu


7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yıldız, IŞİD'in kaçarak PYD'nin eline geçen Tel Abyad sınırında incelemelerde bulundu. Akçakale'de yerel yöneticilerden bilgi alan komutan, sınır hattına geçerek orada askeri yetkililerle de görüştü.

Diyarbakır 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yıldız, IŞİD'den PYD'nin kontrolüne geçen Tel Abyad sınırında incelemede bulundu. Önce Akçakale Kaymakamlığını ziyaret eden Yıldız, burada Kaymakam Eyüp Fırat ve diğer yetkililerden son durumla ilgili bilgi aldı. Ardından sınır hattına geçen komutan, burada bekleyen askerlerle selamlaştı, sınırın durumunu gözlemledi. Sınırın diğer tarafı ile ilgili bilgi alan Yıldız, sınırın diğer tarafında bekleyen YPG'lilerle karşı karşıya geldi.

İKİ BAYRAK YAN YANA

Öte yandan IŞİD'in terk etmesi sonucu PYD'nin kontrolüne geçen Tel Abyad'da dün ÖSO bayrakları dikildi. Fakat gece Öso bayrağının dikildiği direğin yanına YPG bayrağının da dikildiği görüldü. Bu arada sınırın diğer tarafında bir grubun geçiş için beklediği görüldü. CİHAN
<< Önceki Haber Kolordu komutanı PYD'nin kontrolüne geçen sınırda incelemede... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER