Ardında bir yığın hukuksuzluk bıraktı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yeni kurulan hükümette Kültür ve Turizm Bakanlığı'na kaydırıldı. Dershaneleri kapatan bakan olarak hafızalara kazınan Avcı ardında bir yığın hukuksuzluk bıraktı.

İşte yeni Bakanlar Kurulu

Koltuğunu İsmet Yılmaz'a devreden Nabi Avcı ismi son üç yıldır, başında bulunduğu Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) imza attığı hukuksuzluklarla tarihe kazındı. Dershanelerin kapatılması, eğitim kurumlarının kapılarına kilit vurulması, yurtların kapatılıp öğrencilerin sokağa atılması, paralel safsatasıyla okullara kayyım atanması gibi uygulamalar Nabi Avcı ismi ile özdeşleşti. Avcı’yı, Rusya ile bozulan ilişkiler sonrası dibe vuran zorlu turizm gündemi bekliyor. Ayrıca AK Parti iktidarının çok önemsediği ‘kültürel iktidar’ ödevi de Avcı’nın masasında bekliyor olacak.

MEB’DE ‘HUKUKSUZLUK’ MİRAS BIRAKTI

Milli Eğitim Bakanı olarak Nabi Avcı, Türkiye tarihinde eşi görüşmemiş hukuksuzluk ve nefret operasyonlarına imza atan isim olarak tarih sayfasındaki yerini aldı. Kendisinden ‘istenen’ her şeyi layıkıyla yerine getirdi. Başta dershanelerin kapatılması, eğitim kurumlarına kayyım atanması, okulların kapılarına kilit vurulması, yurtların kapatılıp öğrencilerin sokakta bırakılması, dozer ve kepçelerle eğitim yuvalarının yerle bir edilmesi, imza attığı birkaç hukuksuzluk örneği. Dilden dile dolaşan ‘entelektüel’ birikimini Milli Eğitim Bakanlığı’na yansıtmak yerine ‘paralel’ safsatasıyla yüzbinlerce insanın hayatını doğrudan etki eden uygulamalara imza atan Nabi Avcı tarih kayıtlarına bu hukuksuzluklarla geçti.

TURİZMDE ZOR BİR DÖNEM ONU BEKLİYOR


Yeni Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’yı zorlu bir dönem bekliyor. Özellikle turizm yaşanan sıkıntılar Avcı’nın en çok uğraşmak zorunda kalacağı konuların başında gelecek. Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrası turizmde yaşanan sıkıntılar, başta IŞİD olmak üzere turizm bölgelerinde patlayan bombalar, turizmin ekonomi üzerindeki etkisini ciddi anlamda arttırmasına yol açıyor

‘KÜLTÜREL İKTİDAR’ İNŞA EDİLEBİLECEK Mİ?


14 yıldır ülkeyi yöneten AK Parti, en çok ‘kültürel alanda’ iktidar olamamaktan yakınıyor. İslamcı camianın önde gelen düşünürleri, entelektüel ve fikir adamları gerçek iktidarın ‘kültürel iktidardan geçtiğini’ sıklıkla dile getiriyor. Bu amaçla iktidarın, kültürel alanda iktidar getirecek projeler üretmesini, kültür ve sanat yatırımlarını arttırmasını istiyorlar. Bu amaçla bir önceki Ahmet Davutoğlu hükümeti, ‘kültürel kalkınma eylem planı’nı açıkladı. Daha çok katılan ‘sanatçıların’ profilleriyle gündeme gelebilen bu ‘paket’ de İslamcı camia tarafından sert eleştiri konusu olmuştu. Kültürün ‘kalkınma eylem planı’ ile inşa edilemeyeceği, kültür inşasının ancak kültür ve sanat üretimi ile mümkün olabileceği yönünde değerlendirmeler yapılmıştı. Aydın, entelektüel, düşünce ve fikir adamı olarak anılan Nabi Avcı’nın 14 yıllık ‘kültürel iktidar olma’ hayalini gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceği merak konusu.

KAYNAK:YARINA BAKIŞ

<< Önceki Haber Ardında bir yığın hukuksuzluk bıraktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER