Komedyenler, siyasetin kalbi Ankara'yı güldürecek


Türkiye'nin ilk komedi festivali olan Ankara Uluslararası Komedi Festivali'nin ikincisi 11-27 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenecek. Festival süresince yerli ve yabancı ünlü güldürü sanatçıları çeşitli mekanlarda Başkent seyircisi ile buluşacak.

Gösterimleri ücretli olan festivalin ilk yılında 24 etkinlik, 10 farklı gösteri merkezinde 17 bin 650 seyirci ile buluşmuştu. Ankara'nın 'Kültür Başkenti' sıfatını pekiştirmek, mizahı her yaştan geniş bir izleyici kitlesiyle buluşturmak, Türk izleyicisine uluslararası ölçekteki çağdaş güldürü sanatçılarını tanıtmak ve Türk sanatçıların da uluslararası platformda kendini tanıtma imkanı bulmasına yardımcı olmak amaçlarıyla yola çıkan festival, uluslararası saygın festivaller arasına girmeye de aday gösterildi.

11 Mart 2016 tarihinde Festival Sanat Yönetmeni Vedat Özdemiroğlu'nun '80 Dakikada Cümle Alem' isimli gösterisiyle start alacak festivalde söyleşiler, stand-up gösterileri, tiyatro gösterileri, müzikaller ve çocuk etkinlikleri Ankaralı sanatseverlerle buluşacak.

Her yıl geleneksel olarak sahiplerine verilen ve ilk yılında Ferhan Şensoy ile Ayşen Gruda'ya sunulan 'Kahkaha Kralı' ve 'Kahkaha Kraliçesi' ödüllerinin bu festivaldeki sahipleri ise 'Süheyl Uygur ve Nejla Uygu' olacak. Festival onur ödülü ise Haldun Dormen'e verilecek.

Ferhan Şensoy, Haldun Dormen, Ayşen Gruda, Nejla Uygur, Süheyl Uygur, Behzat Uygur,Vedat Özdemiroğlu, Krosny, Ali İhsan Varol, Ceyhun Yılmaz, Alpay Erdem, Neslihan Yeldan, Ruhi Sarı ve Cemal Hünal festivale konuk olacak sanatçılardan birkaçı.

Açık Mikrofon Gecesi, Krosny, Ali İhsan Varol ve Hatunlar Stand Up Gecesi de etkinlikler kapsamında yer alıyor. Festival etkinlikleri, Yenimahalle Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi, Yenimahalle Yıldız Kenter Sahnesi, İf Performance Hall, Route Sahne, Cepa AVM'deki Campus Sanat Merkezi, Çankaya Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, DT Akün Sahnesi ve DT 75. Yıl sahnelerinde sergilenecek.

2. Ankara Uluslararası Komedi Festivali programında yer alan eserler şöyle;
"'80 Dakikada Cümle Alem', Marko Paşa Müzikali', 'Pepee', 'Kafanız Hayrolsun', 'Hatunlar Stand Up Gösterisi', 'Bakış Açısı', 'Tek Dişilik Gösteri', 'Siz Hepiniz Ben Tek', 'Deli Kadın Ayşen Gruda', 'Tiyatro Kedi', 'Keloğlan Masalları Müzikali', 'Etimolojik Cahil Cesareti', 'Ben Alpay Erdem', 'Açık Mikrofon', 'Ceyhun Yılmaz Gösterisi', 'Yerli Yersiz', 'Ferhangi Şeyler', İkisi Bir Arada', 'Büyük Aşkların Sonuncusu', 'Tiyatro Çankaya'.
CİHAN
<< Önceki Haber Komedyenler, siyasetin kalbi Ankara'yı güldürecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER