'Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi' Mayıs ayında açılacak


Lastik, inşaat ve kompozit güçlendirme şirketi Kordsa Global'in 'Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi' Mayıs ayında devreye alınacak. Merkez, üniversite-sanayi iş birliğinin örnek modelleri arasında yer alıyor.

Kordsa Global CEO'su Cenk Alper, düzenlediği basın toplantısı ile şirketin 2015 yılını değerlendirdi, 2016 ile ilgili beklentilerini açıkladı.

2015 yılı sonuçlarını değerlendirdiği, 2016'ya yönelik hedeflerini paylaştığı basın toplantısında yeni yatırımlarını ve bu alandaki teknoloji liderliğini paylaştı. 2015 sonunda esas faaliyet kârını bir önceki yıla göre yüzde 59 artırdıklarını aktaran Alper, net karlarının da 116,4 milyon TL olduğunu yineledi. 2015'in ilk yarısında Sabancı Holding'in Kordsa Global hisselerinin yüzde 20'sini nitelikli yatırımcılara arz ettiğini de kaydeden Alper, böylece şirketin Borsa İstanbul'daki halka açıklığının yüzde 29'a yükseldiğini belirtti. Alper, Sabancı Üniversitesi ile işbirliği yapan Kordsa Global'in, 30 milyon dolarlık bir yatırım yaparak Teknopark İstanbul'da Aralık 2014'te Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi'nin temelini attığını dile getirerek, bu yıl Mayıs ayında devreye alınacak Merkez'in, üniversite-sanayi iş birliği modeli için Türkiye'nin önde gelen örneklerinden olacağını vurguladı.

Kordsa Global CEO'su Cenk Alper, 2016 yılıyla ilgili hedefleri ile ilgili olarak da şunları söyledi:

"2015 senesinde ilk sürdürülebilirlik raporumuzu paydaşlarımızla paylaştık ve ilk raporumuzla Amerikan İletişim Profesyonelleri Kuruluşu'ndan 2 adet altın ödüle hak kazandık. Kurulduğumuz günden bu yana faaliyetlerimizin ekonomik, sosyal ve çevresel etkilerini, Sabancı Grubu'nun Etik ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk İlkeleri'ni temel alarak yönetiyoruz. Sürdürülebilirlik Raporumuzla ekonomik, sosyal ve çevresel alanda etkilerimizi yönetme konusunda attığımız iyileştirme amaçlı iyi uygulamalarımızın yanı sıra gelecek planlarımızı ve hedeflerimizi de sunduk. Sürdürülebilirlik yolculuğunda yenilikçi teknolojileri kullanmaya, çalışanlarımız, müşterilerimiz ve yatırımcılarımız başta olmak üzere tüm paydaşlarımız için değer üretmeye ve çevre dostu projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Hedefimiz oluşturulacak BIST Sürdürülebilirlik Endeksinde yerimizi almak."
CİHAN
<< Önceki Haber 'Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi' Mayıs ayında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER