Komünist Partili başkanın KOÜ'deki panel yerine önce onay, sonra iptal kararı


Kocaeli Üniversitesi'nde düzenlenecek olan Tunceli'nin Ovacık İlçesi Belediye Başkanı Komünist Partili Fatih Mehmet Maçoğlu'nun da katılacağı panele önce onay verildi, bir süre sonra panel yeri iptal edildi.

Yer iptali üzerine panelin, Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği'ne alındığı belirtildi. Kültür Sanat ve Sosyal Araştırmalar Kulübü, 'Yerel Yönetimler Özgün Deneyimler' konulu panel düzenliyor. Panele, Tunceli'nin Ovacık İlçesi Belediye Başkanı Komünist Partili Fatih Mehmet Maçoğlu da davet edildi.

Kulüp, panele yer için dekanlıktan Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Konferans Salonu'na onay aldı. Ancak, bir süre sonra panel yeri iptal edildi. Bu durum üzerine kulüp paneli Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği'ne aldı. Kulüp tarafından yapılan açıklamada, yer değişikliğine tepki gösterildi.

Açıklamada şöyle denildi: "2 Aralık Çarşamba günü 'Yerel Yönetimlerde Özgün Deneyimler' konulu panel için KOÜ Tıp Fakültesi konferans salonunu dekanlıktan dilekçe ile talep ettik. Resmi izinleri aldıktan sonra etkinlik tanıtım çalışmalarına başladık. Afiş ve broşürleri bastırdık. Bunun yanında etkinlik için davet ettiğimiz konuşmacıları bilgilendirdik, hazırlıklarımızı tamamladık. Etkinliğe bir iki gün kala kulüp başkanımıza Tıp Fakültesi Sekreterliği'nden etkinliği, o saatte başka bir toplantı olacağı gerekçesiyle iptal ettiklerini bildiren bir yazı geldi. Bu olayın üzerine, gittiğimiz her fakültede aynı tepkiyle karşılaştık. Fakültelerin hiçbirinden etkinliğimiz için yer izni alamadık." CİHAN
<< Önceki Haber Komünist Partili başkanın KOÜ'deki panel yerine önce... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER