Kömür havzası göçük davasının 17. duruşmasında da karar çıkmadı


Afşin-Elbistan Termik Santrali'ne kömür temin edilen Çöllolar Kömür Havzası'nda toprak altında kalan işçilerin davalarında sonuç çıkmadı. 17 duruşmada sonuç çıkmayınca dava 5 Nisan 2016 tarihine ertelendi.

6 ve 10 Şubat 2011 Tarihlerinde Afşin-Elbistan Termik Santraline kömür çıkarılan Çöllolar Kömür havzasında 2 ayrı göçük yaşandı ilkinde 1 kişi ikincisinde ise 10 kişi hayatını kaybetti. Devasa göçük sonunda bir kişinin cenazesine ulaşılırken aradan geçen 5 yıla rağmen diğer 9 işçinin cenazesine ulaşılamadı. Cenazelere ulaşılamayınca bölgeye maden şehirleri için simgesel bir anıt dikildi.

Göçükten sonra açılan dava aradan geçen 5 yıla rağmen sonuca bağlanmadı. 17. duruşmada da sonuç çıkmadı. 3 defa bilirkişi raporu istenen davada ölen işçilerin yakınları artık bir kararın verilmesini bekliyor.

Ölen işçilerden Muhsin Koşan'ın ailesinin avukatı Arif Emre İlhan "17. duruşmada sonuç çıkmadı. Mahkeme 5 Nisan 2016 tarihine gün verdi. Zaten ölenlerin yıl dönümü 6 ve 11 Şubat tarihleri. Aradan geçen bunca zaman içerisinde bir karar verilebilirdi. 3 defa bilirkişi raporu istendi. İnşallah 5 Nisan tarihindeki duruşmada bir karar çıkar" dedi.

Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan Çöllolar açık kömür üretim sahasında 6 Şubat 2011'de meydana gelen göçükte 1 işçi hayatını kaybetmiş, 10 Şubat 2011'deki ikinci göçükte ise 10 kişi toprak altında kalmıştı. Toprak altında kalanlardan dozer operatörü Ruşen Demir'in cenazesi çıkarılmış, Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Adnan Demir, Tuğran Gökhan, Nail Yılmaz, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Aydoğan Polat ve Halil Tatlı'nın cenazelerine ulaşılamamıştı. Göçük sonrasında bir süre devam eden araştırma çalışmalarında da sonuç çıkmamıştı.

Göçük soruşturmasında henüz devlet görevlilerine soruşturma izni verilmiş değil. CİHAN
<< Önceki Haber Kömür havzası göçük davasının 17. duruşmasında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER