Komutanı ağlatan zarf

Nusaybin'de güvenlik güçlerine gönderilen gıda malzemelerinin arasından çıkan üzerine bir lira yapıştırılmış zarf komutanı ağlattı. Zarfı, askerler için düzenlenen gıda kampanyasına katılmak isteyen Aydıncık'ta yaşayan Şerifi Buldurluoğlu gönderdi. Buldurluoğlu cebindeki son para olan 1 TL'yi kampanya için verdi.

Komutanı ağlatan zarf

Nusaybin'de güvenlik güçlerine gönderilen gıda malzemelerinin arasından çıkan üzerine bir lira yapıştırılmış zarf komutanı ağlattı. Zarfı, askerler için düzenlenen gıda kampanyasına katılmak isteyen Aydıncık'ta yaşayan Şerifi Buldurluoğlu gönderdi. Buldurluoğlu cebindeki son para olan 1 TL'yi kampanya için verdi.

Aydıncık Belediyesi ile Hal Müdürlüğü tarafından Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne gönderilmek üzere hazırlanan 26 ton meyve ve sebzenin yüklendiği sırada çalışanların yanına yaklaşan 1 çocuk annesi Şerife Buldurluoğlu, kolilerin asker ve polislere gönderildiğini öğrenince destek olmak istedi. "Ne yapabilirim oradaki kahramanlar için? Dua ediyorum ama ben de bir şey göndermeliyim" diyerek cebindeki tüm para olan 1 lirayı görevlilere veren Buldurluoğlu, paranın az olmasına rağmen asker ile polislere destek olmak istediğini söyledi. Bunun üzerine duygulanan görevliler, aralarında 400 TL toplayarak, "Bu parayı senin için topladık. Ne istiyorsan söyle kasalara not yazıp ekleyelim" deyip hazırladıkları koliyi de diğer yardımların yanına koydu.

O AN O 1 LİRA BENİM İÇİN 1 MİLYAR KADAR DEĞERLİYDİ

Aydıncık'tan misafir olarak geldiği Mersin'de konuşan ve gözyaşlarını tutamayan Buldurluoğlu, o anları şöyle anlattı:

"Dokuma kursuna gidiyordum. Giderken yanıma 1 lira aldım, acıkırsam ekmek alır yerim diye. Halde işim vardı. Kalabalık görünce 'Ne oldu?' diye sordum. Gelen bir şeyler bırakıp gidiyordu. Yardım kampanyasıymış. Ne zaman gideceğini sordum. Saat 14.00'te gideceğini, elimde ne varsa verebileceğimi söylediler. Yanımda 1 lira olduğunu ve kabul ederlerse vermek istediğimi söyledim. 'O vereceğin bir lira bin liradan daha değerli. Senin gönlün zengin' dediler. Çok duygulandım, anlatamam. İnsan kendini o şehitlerin, insanların yerine koyuyor. Duygulanınca bir şey diyemeden döndüm. Polislerimiz, askerlerimiz şehit oluyor orada. Aklıma gelince duygulandım. Kızımın amcası Diyarbakır'da vuruldu, gazi oldu. Daha fazla param olsa hepsini verirdim. Yeri gelince 1 lira çok değerli. O an o 1 lira benim için 1 milyar kadar değerliydi. Benim herhangi bir gelirim yok, iş arıyorum geçinebilmek için."



ÖPEREK KUTLADI

Buldurluoğlu'nun boşandığı eşinden kızı 18 yaşındaki Dilek Mincir ise annesini öperek kutladı. Mincir, "Olayı akşam öğrendim. Öğrenince duygulandım. Annemle gurur duyuyorum. Hissettiklerimi anlatamıyorum. Amcamdan biliyorum. 2 çocuğu var ve çok zor. Allah askerlerimize güç, kuvvet, sağlık versin. Şehitlere rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Annemle gurur duyuyorum" diye konuştu.

"BAHŞETTİĞİN 1 TL İLE NELERE SEBEP OLACAĞINI YAKINDA GÖRECEKSİN"



Yaşanan olaydan etkilenen İlçe Emniyet Müdürü Orhan Evran, Şerife ananın 1 lirasını bir notla zarfa yapıştırıp TIR şoföründen bölgedeki komutana vermesini istedi. Yardım TIR'ının ve notun komutana ulaştırılmasının ardından yaşanan olaylar asker ve polisleri de duygulandırdı. Zarfın kendilerine ulaşmasıyla duygusal anlar yaşayan yetkililer, 1 liranın üzerinde bulunduğu zarfın fotoğrafını sosyal medyada paylaşırken, altına da şu notu yazdılar:

"Sağol Şerife Teyze, varol. Bu 1 TL gücümüze bin kattı, üzerimizdeki tüm yorgunlukları, yılgınlıkları attı, savurdu. Daha yeni, sanki bugün başladık hainleri temizlemeye, tüm gücümüzle. Belki de bugüne kadar aldığımız en anlamlı hediyeyi lütfettin burada mücadele eden güvenlik kuvvetlerimize. Şundan eminiz ki bu yüce milletin bağrında daha yüz binlerce, milyonlarca Şerife teyzeler var. Bize 1 TL gönderme fırsatı bulamayan kardeşlerimiz, ablalarımız annelerimiz, teyzelerimiz, ninelerimiz hepiniz sağolun, varolun. Bizleri dualarınızda eksik etmeyin. Şerife teyze, o bize meyve alın diye bahşettiğin 1 TL ile nelere sebep olacağını yakında göreceksin."



DHA

<< Önceki Haber Komutanı ağlatan zarf Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER