Konak'taki Eşrefpaşa Pazarı'nın yeri değiştirilecek


İzmir'in Konak Belediye Meclisi, şubat ayı ilk toplantısında tarihî İpek Yolu'nun geçtiği güzergâh üzerine kurulan Eşrefpaşa semt pazarının yeni bir yere taşınmasına yönelik ilk adımı attı. Belediye Başkanı Sema Pekdaş, TOKİ'nin mülkiyetinde olan, Yağhaneler mevkisindeki eski İl Jandarma Alay Komutanlığı'nın yerini satın almak için görüşmeler yaptıklarını, Başbakanlık'tan onay çıkar çıkmaz buraya kapalı bir pazaryeri inşa edeceklerini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Eşrefpaşa Caddesi üzerinde yer alan İpek Yolu ile Cicipark arasında yapacağı düzenleme projelerinin tamamlandığı, yapım ihalelerine başlandığı yönündeki bilgilendirme yazısı üzerine proje içinde kalan Eşrefpaşa Pazarı'nın başka yere taşınması gerektiği yönündeki talep, meclis toplantısında görüşüldü. Başkan Pekdaş, 1. derece arkeolojik sit alanı olan pazaryerinin taşınmasıyla İpek Yolu'nu daha görünür hale getirecek hamlelerin de daha rahat yapılacağını söyledi. Pekdaş, "TOKİ ile eski İl Jandarma Komutanlığı alanının Konak Belediyesi'ne satılması konusunda ön mutabakata vardık. Satış kararı alındı. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık onayını bekliyoruz. Burası, sosyal donatı alanı olmaması nedeniyle de bölgeye hizmet sunmak açısından çok önemli. Biz paramızı vererek satın alacağız. Bu işlerin hızlı olması, hem pazarcı esnafımız hem hemşehrilerimiz hem de İzmir'in tarihsel değerlerinin korunması açısından önemli. O nedenle bu konuya katkı koyacak herkesten destek bekliyoruz." dedi. Bu konuda, AK Partili meclis üyelerinden de destek istedi.

Meclis oturumunda ayrıca Gültepe'de mezbele halinde olan eski ekmek fabrikasının spor salonu yapılması konusu da gündeme geldi. Başkan Pekdaş, yapılan protokolle mülkiyeti belediyeye ait olan ve üzerinde şu an iki okul bulunan 10 bin metrekarelik araziyi Milli Eğitim Bakanlığı'na devrederek, eski fabrikanın arazisini aldıklarını söyledi. Kısa sürede buraya çok amaçlı bir kapalı spor salonu yaparak, bölgede yaşayan kadın ve çocuklara spor imkanı sunacaklarını dile getirdi.

Öte yandan Konak Belediye Meclisi'nin şubat oturumda, bu ayın teması, "Kentin Öyküsü Var" olarak belirlendi. Ay içinde Konak Öykü Günleri düzenlenecek. Geçen yıl kaybettiğimiz İzmirli ünlü edebiyatçı Tarık Dursun K. adına, tarihî bir binayı restore ettiklerini ve burayı anıevi olacak şekilde düzenleyerek İzmir'e bir öyküevi kazandırmak amacında olduklarını kaydeden Başkan Pekdaş, "Edebiyatseverleri orada konuk etmek ve etkinlikler düzenlemek istiyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Konak'taki Eşrefpaşa Pazarı'nın yeri değiştirilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER