Koncuk: Ölümün insanları nerede bulacağı belli olmayan günlerden geçiyoruz

Koncuk: Ölümün insanları nerede bulacağı belli olmayan günlerden geçiyoruz

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Ölümün insanları nerede bulacağı belli olmayan günlerden geçiyoruz." dedi.

Türkiye Kamu Sen, Antalya Kapalıyol Havuzbaşı'nda, 'Terörü Lanetliyoruz' isimli eylem düzenledi. Eyleme sendika üyelerinin yanı sıra Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da katıldı. Dev Türk bayrağının açıldığı eylemde, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua edildi.

Terörü lanetleyen çeşitli sloganların atıldığı eylemde konuşan Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye'nin her geçen gün yeni bir kaosun içine sürüklendiğini söyledi. Bu durumun farkında olunmasını isteyen Koncuk, "Sadece günü yaşayan insanlar olmaktan bu ülkenin her ferdinin kurtulması lazım. Bakın, ölümün insanları nerede bulacağı belli olmayan günlerden geçiyoruz. Türkiye'nin kabinde, TBMM'nin 250 metre uzağında, Genelkurmay Başkanlığı'nın, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın neredeyse burnunun dibinde bir bomba patlatılıyor. 28 vatandaşımız, güvenlik gücümüz, askerimiz şehit oluyor, onlarcası yaralanıyor. Bu ülkede nasıl yaşadığımızı bilmiyoruz. Elbette canımız Allah'a emanet ama bir ülke böyle mi yönetilir? Ankara'nın kalbini bile koruyamayan bir ülke vatandaşlarımızın, insanlarımızın, ülkenin geleceğini nasıl korur? Sorgulamasını millet olarak her bir insanımızın yapma mecburiyeti hasıl olmuştur." diye konuştu.

Son yıllarda milletin 'milli sinir uçlarının köreltildiğini' savunan Koncuk, şuanda herkesin önceliğinin milli birlik ve beraberliği korumak olduğunu kaydetti. Bu yapılırken 'ihanet' olarak adlandırdığı çözüm sürecini ve mimarlarını kimsenin unutmamasını, hafızasından silmemesini isteyen Konucuk, Türkiye'nin 7 Haziran seçimlerinden bugüne yüzlerce asker ve polisini şehit verdiğini anımsattı. Bu durumun tek suçlasının PKK olmadığını ileri süren Konucuk, şunları söyledi: "Adı üstünde onlar terör örgütüdür ama taşları bağlayıp köpekleri salıvermek ne anlama geliyor? Bu ihanetin daniskasıdır, dikalasıdır. Bunları unutmayacağız. Bizim gideceğimiz bir başka ülke yok. Bizi kabul edecek bir başka ülke de yok. Onun için bütün vatandaşlarımızın ülkenin geleceğini sorgulama mecburiyetimiz var. Bugün 'işim rahat, işim tıkırında' vallahi ve billahi bu anlayış bizi kurtarmaz. Siyasi bakışımız ne olursa olsun, vatan yoksa namus da yok şeref de yok. Geçmişi unutmadan, geleceğe el birliğiyle yürüyeceğiz. Bütün vatandaşlarımızı koruyacağız, kollayacağız, kucaklayacağız. 'Bu ülkede etnik kökeni ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti'nin her vatandaşı bizim için kıymetlidir, değerlidir' diyeceğiz. İnsanları ayrıştırmadan, kategorize etmeden hepsini seveceğiz, sevdiğimizi göstereceğiz. Bu kamil bir devlet olmanın ilk ve tek şartıdır."

Eylemin ardından Kamu Sen üyeleri sessizce dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Koncuk: Ölümün insanları nerede bulacağı belli olmayan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER