Konya'da 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasına 2 yılda 100 bin kişi katıldı


Konya'da, "Herkes O'nu Okuyor" yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. Herkes O'nu Okuyor kitap okuma yarışması kapsamında bu yıl Konya'da 150 ödül dağıtılırken son iki yılda yarışmaya Konya'da yaklaşık 100 bin katılım olduğu açıklandı.

'Kaybedeni olmayan yarışma' sloganıyla düzenlenen ve Konya'da son iki yılda yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı yarışmanın galası yapıldı. Hz. Muhammed'in (sav) hayatıyla ilgili kitap okumaya teşvik amacıyla düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' kampanyasına Konyalılar büyük ilgi gösterdi. Sema Diyalog ve Dostluk Derneği'nin organizasyonuyla düzenlenen gala programına yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Programın sunuculuğunu Burç FM ve Samanyolu Televizyonu sunucularından Ümit Şimşek ile Selam Bahara Yolculuk filminde 'Ayperi' rolünü canlandıran Kızgız oyuncu Nazira Aytbekova birlikte yaptı. Dünyaca ünlü Hafız Mustafa Özyılmaz'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gecede, öğrenciler peygamber Efendimizi anlatan çeşitli eserleri seslendirdi. Merve Eğitim Kurumları Ali Küçüksucu Çocuk Akademisi ve Enva Çocuk Akademisi'nde eğitim gören minik çocukların semazen gösterisi ilgiyle izlendi. Gecede Uganda, Tacikistan, Kırgızistan ve Türkmenistanlı öğrenciler Selati Ümmiye ve ilahiler seslendirdi.

Sema Diyalog ve Dostluk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akın, Peygamber efendimizin Kutlu Doğum'unu kutlamak üzere bir araya gelen misafirlere teşekkür etti. Peygamber Efendimizin (s.a.v) Mekke'yi kansız bir şekilde fethettiğini söyleyen Dernek Başkanı Akın, şunları söyledi: "Yıllarca orada hakaret işitmiş, işkence görmüşler, boykota tabi olmuşlar ve hicrete zorlanmışlardır. O ve arkadaşları fetihten sonra kendilerine yıllarca işkence yapanlar endişe içindeydi. Ama şefkat yüklü efendimiz şöyle buyurdular: 'Ebu Sufyan'ın evine sığınanlar kurtulmuştur. Kabe'ye sığınanlar da kurtulmuştur. Fakat kendi evlerine girenler de kurtulmuştur."

'ALLAH'A ŞÜKÜR BAHAR GELDİ'
Yaklaşık 3 bin kişiye seslenen Dernek Başkanı Akın, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Dışarıdaki tipi ve fırtınaya aldanmayın. Bunlar çok geçici ve kısadır. Allah'a şükürler olsun ki bahar gelmiştir. Biz de kendimizi etrafımızdaki bütün insanları kucaklayacak şekilde hazırlık yapalım. Hazırlayalım ki bu büyük potansiyel aksiyona dönüşsün ki bütün dünyaya peygamber yolunu ulaştırmak için bir ve beraber olalım. Gecemize hoş geldiniz. Geceniz mübarek olsun."

Ödül töreni, Nat-ı Şerif programının ardından sahneye çıkan Süleyman Erkişi'nin konserinin ardından sona erdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Konya'da 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasına 2 yılda 100... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER