Konya'nın 4 ilçesi Raybüs ile YHT hattına bağlandı


Konya'nın Afyonkarahisar yönünde demiryolu üzerinde bulunan 4 ilçesinin faydalanacağı Raybüs seferleri başlatıldı. Akşehir, Ilgın, Kadınhanı ve Sarayönü ilçeleri bu seferler sayesinde Yüksek Hızlı Tren hattına bağlanmış oldu.

Raybüs seferlerinin başlaması nedeniyle Akşehir'de bir tören düzenlendi. Programa Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Ilgın Kaymakamı Yücel Gemici, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, Akşehir Garnizon Komutanı Albay Erdal Canol, TCDD Bölge Müdürü Enver Timurboğa çevre belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Konya'daki Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleriyle koordineli olarak çalışacak olan Raybüs sistemi Konya'dan Akşehir'e ve Akşehir'den Konya'ya günde iki sefer yapacak. 2 saat 27 dakika sürecek seferlerin fiyatı ise Akşehir-Konya hattında 19,25 lira olacak, diğer yakın ilçelerde ise fiyat daha az uygulanacak. Bu hatta raylarda yapılacak iyileştirme çalışmalarıyla sürenin 1,5 saate kadar düşeceği belirtiliyor. Akşehir- Konya arasında 8 istasyonda duracak olan Raybüs seferleriyle arada kalan köyler ve mahallelerde YHT hattına direk başlanarak bu hizmetten faydalanabilecek.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Raybüs seferlerinin sadece Akşehirlilere değil aradaki istasyonlara yakın bütün yerleşim yerlerine hizmet edeceğini vurguladı. Akkaya "Amacımız bu güzergâhtaki tüm yerleşim yerlerinin YHT teknolojisinden faydalanmasını sağlamaktır. İlerleyen günlerde bu güzergâhtan bilet alan bir yoldu direk aktarmalı olarak YHT imkanlarından faydalanabilecek. İnşallah güzel sonuçlar alırız" ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Konya'nın 4 ilçesi Raybüs ile YHT hattına bağlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER